Zvonovi - V pričakovanju pozitivnih rezultatov s sestanka bank upnic

NatisniNatisni

Društvo - Mali Delničarji - Skupaj smo močnejši (Društvo MDS) veseli, da se je na naše pisanje, objavljeno v soboto 2. aprila 2011, že v torek 05. aprila 2011 ažurno pisno odzval nadškof in metropolit dr. Marjan Turnšek. Žal iz vsebine pisma ni bilo možno zaslediti nikakršnih zagotovil, zato toliko bolj nestrpno čakamo na morebitne rezultate z današnjega srečanja bank upnic s svetovalci Rothschilda in upravami gospodarskih družb Mariborske nadškofije. Srečanje se je začelo danes v Ljubljani ob 14.00 uri na neznani lokaciji. Tam bodo predvidoma predstavili strateškega investitorja, ki naj bi dokapitaliziral insolventne gospodarske družbe Mariborske nadškofije in s tem »pognali mlinska kolesa«, ki bi preprečila stečaj cerkvenih holdingov Zvon Ena in Zvon Dva.

 

Ljubljana, 7. 4. 2011


 

Ko obveščanje na določeni ravni zataji, je potrebno iti eno raven višje

Kar se pa tiče pristojnosti obveščanja moramo izraziti nekoliko drugačen pogled, ki ga lahko strnemo v naslednjih nekaj stavkih:

»Skladno z določili ZGD-1C morajo biti vsi delničarji obveščeni o vseh pomembnih dogodkih, ki lahko bistveno vplivajo na ceno delnice, katere lastniki so. Kljub dogovoru, da bomo pravočasno vsi obveščeni bodisi preko sistema SEONET ali preko javnih medijskih izjav ali spletnih strani družbe, smo novico o zaplenu delnic s strani NKBM izvedeli iz dnevnega časopisja (časnika Dnevnik). In kot je predsednik Vlade RS objektivno odgovoren za delovanje svojih ministrov, je nadškof in metropolit objektivno odgovoren za delovanje svojih podrejenih, v tem primeru patra Lojzeta Cvikla, ki pa je nadrejen preko Gospodarstva Rast  Holdingu Zvon Ena in Zvon Dva.

Torej velja hierarhično pravilo: če nekdo zataji v sistemu, se obrneš na predstavnika, ki je nad njim. Ker so zatajili z obveščanjem tako v vseh gospodarskih družbah, kot tudi ravnatelj Gospodarske uprave Mariborske nadškofije je logično, da se moraš obrniti na njegovega predstojnika, ki je v tem primeru nedvomno nadškof in metropolit. Naj povemo, da javni poziv ni bilo »škodoželjno dejanje«, ampak smo želeli le izvedeti objektivno informacijo o trenutnem stanju in s tem preprečiti »DOMINO EFEKT ZAPLEMB«, ki smo jih mali delničarji videli v holdingih Center naložbe, Infondu in Maksimi.

Na srečo se to še ni zgodilo, saj so druge banke očitno počakale do današnjega sestanka, ki je bil že sklican pred časom. Seveda se bomo s stališčem o rešitvah, ki so predlagane odzvali takoj, ko bodo znani rezultati današnjih pogovorov.«
 

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.