rtvslo - gospodarstvo

Syndicate content RTV
novice...
Updated: 32 min 14 sec ago

V Srbiji dve leti po prekinitvi projekta znova razmišljajo o odprtju rudnika litija družbe Rio Tinto

7 hours 22 min ago
Potem ko je srbska vlada pred dvema letoma po množičnih protestih izničila vse pogodbe in ustavila priprave na zagon rudnika litija družbe Rio Tinto, se zdaj predsednik Aleksandar Vučić pripravlja, da vendarle prižge zeleno luč za izvedbo projekta.

V Srbiji dve leti po prekinitvi projekta družbe Rio Tinto znova razmišljajo o odprtju rudnika litija

7 hours 22 min ago
Po tem ko je srbska vlada pred dvema letoma po množičnih protestih izničila vse pogodbe in ustavila priprave na zagon rudnika litija družbe Rio Tinto, se zdaj predsednik Aleksander Vučić pripravlja, da vendarle prižge zeleno luč za izvedbo projekta.

Brez panike, dokler je Taylor Swift na turneji

9 hours 12 min ago
Evropske delnice so v tednu po volitvah utrpele največje letošnje tedenske izgube, Francija je v nemilosti bonitetnih agencij, medtem ko je newyorški NASDAQ nadaljeval rekorden niz, potem ko je bila majska inflacija v ZDA nižja od pričakovanj.

"Visoko izobraženi nas v Sloveniji stane 200 tisoč evrov, potem pa ga brezplačno izvozimo!"

Sat, 15/06/2024 - 07:49
"Zelo nevarno je turizem razumeti množično . . . Kot da je pomembno, da se proda veliko piva in pic, da je vse natrpano in da ljudje nimajo kje parkirati," je pred letošnjo – kot kaže – rekordno poletno turistično sezono opozoril Marjan Batagelj.

Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Fri, 14/06/2024 - 16:01
Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

Upniki MLM-ja odobrili kratkoročni moratorij na odplačilo posojil

Fri, 14/06/2024 - 14:04
Slovenski državni holding (SDH), ki je 100-odstotni lastnik MLM-ja in hkrati največji upnik družbe, je skupaj s preostalima upnikoma Gorenjsko banko in SID banko odobril kratkoročni moratorij na odplačilo posojil MLM-ja.

Upniki MLM odobrili kratkoročni moratorij na odplačilo posojil

Fri, 14/06/2024 - 14:04
Slovenski državni holding (SDH), ki je 100-odstotni lastnik MLM in hkrati največji upnik družbe, je skupaj s preostalima upnikoma Gorenjsko banko in SID banko odobril kratkoročni moratorij na odplačilo posojil MLM.

SDH z nasprotnim predlogom za dva nadzornika Cinkarne Celje

Fri, 14/06/2024 - 13:12
Slovenski državni holding (SDH) je za skupščino Cinkarne Celje, ki bo 19. junija, podal nasprotni predlog, po katerem bi delničarji za člana nadzornega sveta namesto Melite Malgaj in Luke Gaberščika, kot predlaga nadzorni svet, imenovali Boštjana Furlana.

Policija preiskuje podjetje Brača Pivac zaradi suma milijonske prevare z evropskimi sredstvi

Fri, 14/06/2024 - 12:50
Hrvaška policija je po nalogu evropskega javnega tožilca zaradi suma več milijonov evrov vredne subvencijske prevare poleg poslovnih prostorov Mesne industrije Vajda davi začela preiskovati tudi prostore podjetja Braća Pivac, ki prevzema Celjske mesnine.

Kitajska zaradi "zmotnih in protekcionističnih" carin razmišlja o tožbi EU-ja pred WTO-jem

Thu, 13/06/2024 - 16:44
Kitajska je napoved Bruslja o uvedbi dodatnih carin na uvoz kitajskih električnih avtomobilov označila za protekcionistični ukrep, zaradi česar razmišlja o tožbi proti EU-ju pred Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO).

Peking "zmotne" carine EU-ja na električne avtomobile označuje za protekcionizem

Thu, 13/06/2024 - 16:44
Kitajska je napoved Bruslja o uvedbi dodatnih carin na uvoz kitajskih električnih avtomobilov označila za protekcionistični ukrep, zaradi česar razmišlja o tožbi proti EU-ju pred Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO).

Vlada sprejela deklaracijo, ki naj bi obudila socialni dialog

Thu, 13/06/2024 - 16:27
Vlada je sprejela deklaracijo o socialnem dialogu ter nova pravila delovanja Ekonomsko-socialnega sveta. Vlada, sindikati in delodajalci so besedilo deklaracije uskladili prejšnji teden in je pogoj za ponovni zagon ESS-ja.

Nekoč motika, danes brezpilotni letalniki in roboti

Thu, 13/06/2024 - 12:01
Ljudje smo vedno iskali načine, kako povečati pridelek in kako si olajšati delo. Vse večje potrebe po hrani in podnebne spremembe pa kmetijstvo postavljajo pred nove izzive.

Petrol: Vlada uredbo sprejela nezakonito. Shell Adria: Pogrešamo strokovne utemeljitve.

Thu, 13/06/2024 - 11:26
Vlada ni zvišala marž na bencin in dizelsko gorivo. V gradivu, objavljenem pred sejo vlade, je bilo zvišanje sicer predvideno, nato pa je bilo gradivo na seji umaknjeno. Trgovci so ogorčeni, pravijo, da marže ne zadostujejo niti za operativne stroške.

Vlada ni zvišala marž za bencin in dizel

Thu, 13/06/2024 - 11:26
Vlada nazadnje ni zvišala marž na bencin in dizel, s čimer ni ugodila pozivom naftnih trgovcev. V gradivu, objavljenjem pred sejo vlade, je bilo zvišanje sicer predvideno. A je bilo na seji nato gradivo umaknjeno, sprejeta je bila uredba brez višjih marž.

Vlada na seji ni obravnavala predlaganega zvišanja marž za bencin in dizel

Thu, 13/06/2024 - 11:26
Glede na spletu objavljena gradiva v obravnavi naj bi vlada v prenovljeni uredbi predvidela dva centa višje marže za liter bencina in dizelskega goriva in s tem ugodila pritožbam trgovcev. Po informacijah MMC-ja je bilo na seji vlade gradivo umaknjeno.

Vlada predlaga zvišanje marž za bencin in dizel

Thu, 13/06/2024 - 11:26
Vlada v prenovljeni uredbi predvideva dva centa višje marže za liter bencina in dizelskega goriva. S tem je upoštevala pritožbe trgovcev, ki jih je prvotni predlog uredbe precej razburil.

V Srbiji odprli inovacijski center za pametno proizvodnjo, ki ga sofinancira Slovenija

Thu, 13/06/2024 - 07:35
Minister Matjaž Han je v Srbiji sodeloval pri uradnem odprtju inovacijskega centra za pametno proizvodnjo. Gre za projekt razvojne pomoči, ki ga Slovenija sofinancira s pomočjo OZN-a za industrijski razvoj. Cilj je postati središče za digitalne inovacije.

V Srbiji odprli inovacijski center za pametno proizvodnjo, ki ga Slovenija sofinancira

Thu, 13/06/2024 - 07:35
Minister Matjaž Han je v Srbiji sodeloval pri uradnem odprtju inovacijskega centra za pametno proizvodnjo. Gre za projekt razvojne pomoči, ki ga Slovenija sofinancira s pomočjo OZN-a za industrijski razvoj. Cilj je postati središče za digitalne inovacije.

Matjaž Han v Novem Sadu sodeloval pri odprtju inovacijskega centra za pametno proizvodnjo

Thu, 13/06/2024 - 07:35
Minister za gospodarstvo Matjaž Han bo sklenil uradni obisku v Srbiji, med katerim se je sestal z več ministri in sodeloval pri uradnem odprtju inovacijskega centra za pametno proizvodnjo. Cilj je, da bi to postalo vozlišče za digitalne inovacije.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.