siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 2 hours 3 min ago

Na judovskem pokopališču z grafiti vandalizirali nagrobnike

2 hours 3 min ago
Na judovskem pokopališču zunaj Strasbourga v Franciji so prejšnji teden z antisemitskimi grafiti vandalizirali nagrobne kamne in spomenik na holokavst. "Ta gnusna dejanja ne morejo ostati nekaznovana," pravi francoski minister za notranje zadeve Christophe Castaner.

Dušan Merc: Ob ravnatelja si vsak obriše noge #intervju #video

2 hours 3 min ago
Dušan Merc, nekdanji ravnatelj Osnovne šole Prule, ki se je moral zaradi sicer etičnega ravnanja v primeru spolnega napada na osnovnošolki zagovarjati na sodišču, pravi, da je bil 32 let predpražnik in da je upokojitev sprejel z olajšanjem. Med drugim tudi zaradi velikih težav, ki jih na šolah povzročajo nesramni starši.

Slovenski policisti s psoma presenetili otroke v bolnišnici #video

2 hours 3 min ago
Policisti s Policijske uprave Kranj so v četrtek z dvema policijskima psoma obiskali male junake v jeseniški bolnišnici. Otrokom so dan polepšali skupaj s krajani Jelendola, ki so zanje po hudi ujmi zbirali tudi igrače.

Cerarjev obisk v Washingtonu potrdil dobre odnose med Slovenijo in ZDA tudi na višji ravni

2 hours 3 min ago
Prvi uradni obisk slovenskega zunanjega ministra v Washingtonu po osmih letih premora je potrdil nadaljevanje dobrih odnosov med državama, ki se bodo v prihodnje okrepili tudi na tej visoki ravni, je dejal vodja slovenske diplomacije Miro Cerar. Slovenija spet postaja koristen sogovornik Washingtona pri vprašanjih Zahodnega Balkana.

Houellebecq pohvalil Trumpa

2 hours 3 min ago
Kontroverzni francoski pisatelj Michel Houellebecq je v mesečniku Harper's Magazine v New Yorku objavil esej, v katerem se je postavil v bran ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu. Imenoval ga je za "enega najboljših ameriških predsednikov, kar jih je videl". Med drugim ga je pohvalil zaradi njegove protekcionistične trgovinske politike.

Rumeni jopiči kljub Macronovim ukrepom danes znova na ulice

2 hours 3 min ago
Protestniki v rumenih jopičih, ki so sprva nasprotovali visokim cenam goriva, zdaj pa protestirajo proti francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu, se bodo danes že peto soboto zapored odpravili na francoske ulice. Pobudniki so k protestom pozvali kljub ukrepom, ki jih je napovedal Macron, in napadu v Strasbourgu.

Juncker očital Orbanu, da širi lažne novice

2 hours 3 min ago
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes na vrhu EU v Bruslju očital madžarskemu premierju Viktorju Orbanu, da širi lažne novice. Evropski voditelji so sicer ravno sklenili razpravo o akcijskem načrtu o dezinformacijah, ko je Juncker imensko izpostavil enega kršitelja, premierja Orbana.

V prometni nesreči umrl 64-letni voznik

2 hours 3 min ago
V prometni nesreči v Zgornjem Negonju, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je umrl 64-letni voznik osebnega vozila.

Zanimiv oglas, ki je na Facebooku deležen velike pozornosti

2 hours 3 min ago
Zaradi neustreznega bivališča v prestolnici se želi 45-letni agronom iz Ljubljane preseliti v bolj zdravo in naravno okolje. Išče domovanje z zemljiščem, kjer bi v zameno za plačilo najemnine lastniku pomagal pri raznovrstnih hišnih in vrtnih opravilih. A kot pravi, je danes za vzpostavitev takšnega odnosa največja težava nezaupanje med ljudmi.

Mariborski dijaki naredili zmagovalno urbano klop #video

2 hours 3 min ago
Mariborski dijaki srednje lesarke in gozdarske šole so v šolskih delavnicah izdelali urbano klop, ki je bila v preteklem tednu nagrajena na letnem forumu Evropske unije za alpsko regijo. 

Ponovnih volitev v Beli Cerkvi ne bo. Župan bo (za zdaj) Hribar.

2 hours 3 min ago
Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je v ponovnem postopku odločila, da ponovitve županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi v nedeljo ne bo. Novi župan bo tako Marjan Hribar, je medijem povedal predsednik volilne komisije Fredi Bančov. Hribarjeva tekmica Bernardka Krnc, ki se na odločitev ni želela odzvati, je napovedala pritožbo.

Poljski varuh otrokovih pravic označil umetno oploditev za zlobno

2 hours 3 min ago
Novi poljski varuh otrokovih pravic Mikolaj Pawlak, ki je danes prevzel položaj, je v četrtek v parlamentu označil postopek oploditve in vitro za zlobno. Strokovnjak za kanonsko pravo, ki ima podporo konservativne vladne stranke Zakon in pravičnost (PiS), je položaj prevzel, medtem ko ZN opozarja na nazadovanje pravic žensk na Poljskem.

Šarec kritičen do Pahorja #Katalonija

2 hours 3 min ago
Premier Marjan Šarec je danes v Bruslju obžaloval neenotnost slovenske zunanje politike glede katalonskega vprašanja in kritiziral predsednika republike Boruta Pahorja zaradi nedavnega neformalnega sprejema katalonskega predsednika Quima Torre. Poudaril je še, da vprašanj samostojnosti Slovenije in Katalonije ni mogoče primerjati.

Četrta žrtev napada v Strasbourgu: umrl je italijanski novinar #video

2 hours 3 min ago
Francoske oblasti so danes aretirale še dva človeka, povezana z napadalcem, ki je v torek v Strasbourgu po najnovejših podatkih ubil štiri ljudi in jih 12 ranil. Tako so v povezavi z napadom skupaj prijeli sedem ljudi, so pa danes v mestu znova odprli božični sejem, kjer se je zgodil napad.

V Kölnu zaradi bombe evakuirali 8 tisoč ljudi

2 hours 3 min ago
V nemškem mestu Köln so zjutraj našli 500-kilogramsko bombo, ki jo bodo deaktivirali še danes. Zato mora domove zapustiti okoli osem tisoč ljudi, so sporočile mestne oblasti.

Vrh EU brez preboja glede spornih begunskih kvot

2 hours 3 min ago
Voditelji članic EU danes pričakovano niso dosegli preboja glede spornih obveznih begunskih kvot, ki zavirajo sprejetje reforme evropskega azilnega sistema. Niti ni soglasja za izrecno razbitje azilnega svežnja, tako da bi pet, v glavnem že dogovorjenih dosjejev, sprejeli takoj, razpravo o dveh spornih pa nadaljevali.

Zaradi rakete je bil na silvestrovo ob oko #video

2 hours 3 min ago
"Zgodilo se je 31. decembra 2017 dve minuti do polnoči. Kolega je prižigal raketo. Stal sem preblizu. Bila je hitra vžigalna vrvica, česar nisva vedela. Raketa je šla prehitro v zrak in mi poškodovala oko, nos in zdrobila obrazne kosti," je o svoji izkušnji s pirotehniko pripovedoval Miha.

Pahor slovenskim vojakom: Mednarodno okolje se še naprej poslabšuje

2 hours 3 min ago
Vodje kontingentov Slovenke vojske v mednarodnih operacijah in misijah so danes prek videokonference tradicionalno poročali vrhovnemu poveljniku, predsedniku republike Borutu Pahorju. Ta je v pogovoru z njimi izrazil zaskrbljenost zaradi poslabšanja razmer v mednarodnem okolju in hkrati ponos na delo SV.

Tanja Fajon o zapisih na Twitterju: Grožnje s smrtjo bom prijavila #video

2 hours 3 min ago
Po terorističnem napadu v Strasbourgu, v katerem je napadalec ubil tri osebe, se je na družbenih omrežjih na evropsko poslanko stranke SD Tanjo Fajon, ki v javnosti pogosto zagovarja pravice migrantov, zaradi njenih stališč vsul plaz zapisov, ki jih mnogi označujejo za žaljive in neprimerne. Predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič bi jo celo poslal na psihiatrični pregled.

Janša nad odvetnico Melanie Trump, Pirc Musarjeva mu ni ostala dolžna #video

2 hours 3 min ago
Na družbenem omrežju Twitter se je vnel besedni spopad med prvakom SDS Janezom Janšo in odvetnico Natašo Pirc Musar. Janša je pravni zastopnici ameriške prve dame Melanie Trump očital, da je radikalna levičarka, ki se bori proti vsemu, kar predstavlja ameriški predsednik Donald Trump, hkrati pa sprejema denar od "fašistov". Pirc Musarjeva mu ni ostala dolžna. Po njenih besedah je bil Janša vedno in je še danes komunist. Dokaz za to so po njenih besedah ponarejene fotografije, ki jih uporablja. 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.