siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 8 hours 37 min ago

Ruski znanstvenik potrdil, da je sodeloval pri razvoju strupa novičok

8 hours 37 min ago
Ruski znanstvenik Leonid Rink je za ruske medije potrdil, da je v začetku 90. let preteklega stoletja sodeloval pri uradnem programu za izdelavo živčnega strupa novičok, za katerega Velika Britanija trdi, da je bil uporabljen v napadu na nekdanjega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo.

Kampanjo financiral Gadafi? Policija pridržala Sarkozyja.

8 hours 37 min ago
Francoska policija je pridržala nekdanjega francoskega predsednika Sarkozyja v zvezi z očitki, da je svojo kampanjo za predsedniške volitve leta 2007 financiral z denarjem iz Libije. Preiskovalci Sarkozyja v zvezi s tem zaslišujejo v kraju Nanterre blizu Pariza, ni pa še znano, kako dolgo naj bi trajalo zaslišanje.

So "balkanski bojevniki" krivi? Izvedeli bomo opoldne.

8 hours 37 min ago
Osem let po aretacijah bodo obtoženi v zadevi Balkanski bojevnik danes le slišali, ali so krivi mednarodnega tihotapljenja s kokainom. Tožlistvo za obtožene skupno zahteva skoraj 125 let zapora, obtoženi pa vztrajajo pri svoji nedolžnosti. Kar pomeni, da sodba, ne glede na današnji rezultat, še ne bo postala pravnomočna. Zadeva se bo zagotovo preselila na višje sodišče.

Veber bi bil mandatar

8 hours 37 min ago
Nepovezani poslanec Janko Veber je sporočil, da je pripravljen sprejeti kandidaturo za mandatarja, če mu bo le uspelo zbrati deset poslanskih podpisov. Kot je dejal, pogovori z morebitnimi sopodpisniki potekajo, bistveni razlog za takšno potezo pa je po njegovih besedah ta, da želi v vmesnem obdobju "preprečiti razprodajo Slovenije".

Uspavali zadnjega samca severnega belega nosoroga

8 hours 37 min ago
V Keniji je poginil zadnji samec severnega belega nosoroga Sudan, ki je bil star 45 let, so danes sporočili iz rezervata Ol Pejata, kjer je živel. Na svetu ostajata tako le še dve samici te podvrste nosoroga.

Neznanca oropala ljubljansko pošto in poškodovala zaposleno

8 hours 37 min ago
Včeraj zvečer sta neznanca na območju Bežigrada oropala poštno poslovalnico in pri tem poškodovala zaposleno. Z več sto evri gotovine sta pobegnila neznano kam, sporočajo s Policijske uprave Ljubljana. Rop se je zgodil tudi v kiosku na Kvedrovi cesti.

Ljudje z višjo izobrazbo srečnejši kot tisti z nižjo

8 hours 37 min ago
Danes je mednarodni dan sreče, biti srečen pa v današnjem času ni tako preprosto. Na srečo namreč vpliva veliko zunanjih dejavnikov, kot so ekonomsko stanje države, osebno finančno stanje, zdravje in izobrazba. Po podatkih Statističnega urada RS (Surs) naj bi bili z življenjem bolj zadovoljni tisti, ki so izobraženi, med vsemi kategorijami pa najbolj tisti, ki nimajo zdravstvenih težav.

Cerar odstopil, ker je videl protirazvojno ravnanje in predvolilne apetite politike

8 hours 37 min ago
Državni zbor se je seznanil z odstopom predsednika vlade Mira Cerarja, s čimer mu je funkcija, skupaj s celotno vlado, tudi uradno prenehala. Za popoldne in sredo je predsednik republike Borut Pahor na posvet povabil vodje poslanskih skupin, s katerimi bo spregovoril o morebitnem predlogu za novega mandatarja in datumu volitev.

Začenja se nič kaj pomladna koledarska pomlad

8 hours 37 min ago
Z današnjim enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Podobno kot na začetku meseca, ko se je začela meteorološka pomlad, se tudi na prvi dan koledarske pomladi obetajo zimske temperature, sicer pa bo suho. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.

Nesreča v Premogovniku Velenje: šest poškodovanih

8 hours 37 min ago
V Premogovniku Velenje se je malo pred 19. uro zaradi stebrnega udara zgodila nesreča, v kateri je bilo poškodovanih šest rudarjev. Poškodovane so takoj prepeljali v zdravniško oskrbo, danes pa so bili trije od njih že odpuščeni iz bolnišnice. Preostali še ostajajo na zdravljenju v celjski bolnišnici.

Policija kupuje nov helikopter za reševanje

8 hours 37 min ago
Ministrstvo za notranje zadeve je v sredo objavilo razpis za nakup in vzdrževanje novega transportnega helikopterja policije. Ministrstvo je pripravljeno plačati za nakup in dobavo vozila ter usposabljanje največ 19,5 milijona evrov z DDV, za vzdrževanje vozila v prvih dveh letih pa največ 1,3 milijona evrov z DDV, piše v razpisu.

Petčlanska družina, ki zna preživeti s 300 evri na mesec #video

8 hours 37 min ago
Ste se kdaj vprašali, koliko stvari zares potrebujemo v življenju, da bi živeli svobodno in neobremenjeno? Ali ste slišali kdaj za "hording", kopičenje stvari? Marsikdo od nas bi si težko predstavljal življenje v stanovanju, polnem nepotrebnih in že zdavnaj za na odpad namenjenih stvari. A nekateri živijo ravno tako, k takšnemu načinu pa nas napelje sodobni način potrošniškega življenja in bivanja. Lahko pa je tudi precej drugače.

Kljub priznanju bo treba še počakati na izrek kazni strelcu na Titovi

8 hours 37 min ago
Čeprav je Mariborčan Senad Softić že pred dvema mesecema priznal umor in obtožbe o povzročitvi splošne nevarnosti s tem, ko je oktobra lani streljal na avtomobil v križišču Titove ceste v Mariboru, mu sodišče še ni izreklo kazni. Na današnjem nadaljevanju naroka za izrek kazenske sankcije so zaslišali več prič, maja bodo še dve.

Erdogan bo od EU zahteval izplačilo vseh šestih milijard evrov

8 hours 37 min ago
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes napovedal, da bo prihodnji teden na srečanju z voditelji EU zahteval izplačilo vseh šestih milijard evrov, ki jih je Unija obljubila Turčiji za pomoč sirskim beguncem.

Hrvaška ministrica ponovila stališče glede tožbe Slovenije

8 hours 37 min ago
Hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić je danes v Bruslju ponovila stališče Zagreba, da vprašanje hrvaško-slovenske meje ni predmet evropskega pravnega reda in da Slovenija nima podlage za tožbo proti Hrvaški na Sodišču EU.

Turistka na Plitvicah omahnila 70 metrov globoko

8 hours 37 min ago
Hrvaška policija je potrdila, da je v soboto za posledicami poškodb, ki jih je dobila po padcu s 70 metrov višine v nacionalnem parku Plitviška jezera, umrla 53-letna državljanka Južne Koreje. Umrla je v bolnišnici v Karlovcu nekaj ur po nesreči, so potrdili v liško-senjski policijski upravi.

Želja zaščititi NLB tik pred volitvami presegla strankarske delitve

8 hours 37 min ago
Večina parlamentarnih strank si je enotna, da je ena ključnih nalog, ki jih morajo opraviti do konca mandata, zaščita NLB. Tako napovedujejo, da bodo strnili vrste pri končnem oblikovanju predloga za dopolnitev ustavnega zakona, ki sta ga za zaščito NLB v parlamentarni postopek vložili SDS in NSi.

Merklova podpira podaljšanje nadzora na nemških mejah

8 hours 37 min ago
Nemška kanclerka Angela Merkel podpira predlog notranjega ministra Horsta Seehoferja, da bi nadzor na nemških mejah ohranili tudi po maju, je danes v Berlinu potrdil tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert.

Bo po odstopu Cerarja padel rekord?

8 hours 37 min ago
Po odstopu Mira Cerarja in mogočih datumih predčasnih volitev bo Slovenija brez vlade z vsemi pooblastili vsaj sto dni. Najdlje smo na zaprisego nove vlade čakali po odstopu Alenke Bratušek, in sicer 133 dni. 

Velika Britanija odprla trg za hrvaške delavce, Slovenija še ne

8 hours 37 min ago
Britanska premierka Teresa May je danes v pismu obvestila svojega hrvaškega kolega Andreja Plenkovića, da bodo v Združenem kraljestvu s 1. julijem odprli trg dela za hrvaške državljane, so sporočili iz hrvaške vlade. Za hrvaške državljane za zdaj ostajajo zaprti trgi dela še v treh članicah EU, v Sloveniji, Avstriji in na Nizozemskem.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.