siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 1 hour 21 min ago

Izrael se pripravlja na novo kopensko operacijo

1 hour 59 min ago
Izrael je ponoči okrepil napade na jugu Gaze, kjer so njegove sile ciljale tarče okoli mesta Han Junis. Po navedbah medijev so na tem območju potekali tudi spopadi, Izrael pa naj bi se pripravljal na novo večjo kopensko operacijo, podobno tisti na severu palestinske enklave. Od petka zjutraj je bilo v Gazi ubitih najmanj 240 ljudi.

Policije niso obvestili o ugrabiteljih otrok v belih kombijih

2 hours 17 min ago
Policija je v zadnjem obdobju na različnih družbenih omrežjih zasledila objave o belih kombijih in poskusih ugrabitev otrok. Ugrabitve ali poskusa ugrabitve, ki bi bila povezana z belim kombijem ali katerim drugim vozilom, policija še ni obravnavala oziroma o takem dejanju ni bila obveščena, so poudarili v sporočilu za javnost.

Opozorilo pred poplavami, na zahodu države nevarnost plazov

2 hours 48 min ago
Predvsem v severozahodni Sloveniji bodo danes še obilne padavine, zjutraj in dopoldne bo južni do jugozahodni veter predvsem v zahodni in južni Sloveniji v sunkih še lahko presegal 70 kilometrov na uro. Reke bodo na severozahodu še naraščale, zato je Agencija RS za okolje (Arso) za Gorenjsko izdala oranžno opozorilo pred poplavami, saj se lahko reke razlivajo. Geološki zavod opozarja na povečano verjetnost zemeljskih plazov na zahodu države.

Nad to državo se zgrinjajo črni oblaki

Fri, 01/12/2023 - 22:32
Češka je ta teden doživela množične proteste (menda največje v svoji zgodovini) in stavke, ki so jih organizirali delavski sindikati. Razlog nezadovoljstva sindikatov so vladne reforme, ki predvidevajo podražitve in višje davke. Češka vlada, ki jo vodi krščanski demokrat Petr Fiala, na drugi strani trdi, da so ukrepi nujni, če želijo obdržati državni dolg pod nadzorom.

Nika Kovač: Moj prijatelj Miha in ali bo v Anhovem konec umiranja za dobičke kapitala

Fri, 01/12/2023 - 22:31
Miho sem spoznala pomladi leta 2021, v času kampanje za zaščito vode. Prej nisem o njem vedela ničesar. Začetki najinega sodelovanja in druženja niso bili prav optimistični. Je prijazen in strpen sogovornik, a njegovo mirno in spoštljivo komunikacijo sem občasno dojemala kot željo po sprejemanju kompromisov tam, kjer jih ne bi smelo biti. Občutek sem imela tudi, da je kdaj pa kdaj politično naiven. Zato me je včasih spravljal ob živce.

Pirc Musarjeva: Svetovni voditelji bi trenutno morali voditi samo eno vojno

Fri, 01/12/2023 - 20:09
Svetovni voditelji bi morali trenutno voditi samo eno vojno in to je vojna proti podnebni krizi, je v nagovoru udeležencem osrednjega plenarnega zasedanja voditeljev na podnebni konferenci ZN sporočila slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. Napovedala je, da bo Slovenija v sklad za odzivanje na izgube in škodo prispevala 1,5 milijona evrov.

Presežene vrednosti težkih kovin pri 11 vzorcih z vodovarstvenih območij

Fri, 01/12/2023 - 19:22
Vzorčenje tal na najožjih vodovarstvenih območjih, ki ga je septembra letos izvedel Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, je pokazalo presežene vrednosti težkih kovin pri 11 vzorcih. Od teh sta bila dva vzorca z lokacij, ki so jih avgusta prizadele poplave. Prepovedane pesticide v tleh so odkrili v dveh vzorcih.

Prižgali lučke v Ljubljani, prišla tudi Golob in Gabrova #foto #video

Fri, 01/12/2023 - 17:10
V Ljubljani in nekaterih drugih slovenskih mestih so danes zasijale praznične lučke. V prestolnici so okrasitev prižgali nekaj po 17. uri na Prešernovem trgu. Prižiga lučk sta se udeležila tudi premier Robert Golob in njegova partnerka Tina Gaber. Nekatera mesta pa so za danes napovedan prižig lučk zaradi slabega vremena prestavila.

Predsednica odlikovala Sovo, ki jo njena svetovalka ruši

Fri, 01/12/2023 - 16:45
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je s srebrnim redom za zasluge odlikovala Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo (Sova), je danes objavljeno v Uradnem listu RS. To dejstvo je po svoje zanimivo, ker je njena svetovalka Tatjana Bobnar, bivša notranja ministrica, na zasedanju parlamentarne komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb sprožila preiskavo, ali je Sova popustila pred domnevnimi pritiski in vpletanjem premierja Roberta Goloba v njene operativne dejavnosti. Pirc Musarjeva je v tej zgodbi Bobnarjevo odločno podprla.

Pozor: v torek občutna sprememba cene goriv

Fri, 01/12/2023 - 15:10
Po poročanju Financ bodo cene goriv od torka naprej občutno nižje od zdajšnjih. Bencin se bo pocenil na približno 1,43 evra, kar pomeni, da bodo vozniki za 50-litrski rezervoar odšteli 71,5 evra, dizel pa na nekaj manj kot 1,48 evra, kar pomeni, da bo 50-litrski rezervoar odslej stal 74 evrov.

Uroš Urbanija karierno pot nadaljuje na Planet TV

Fri, 01/12/2023 - 15:05
Z današnjim dnem se je ekipi Planet TV kot odgovorni urednik informativnega programa, pridružil Uroš Urbanija. Odgovoren bo za nadaljevanje uspeha Planet 18, so sporočili s televizije Planet.

Zdaj tudi uradno: Uroš Urbanija odgovorni urednik Planet TV

Fri, 01/12/2023 - 15:05
Z današnjim dnem se je ekipi Planet TV kot odgovorni urednik informativnega programa pridružil Uroš Urbanija, nekdanji direktor urada za komuniciranje Janševe vlade in razrešeni direktor TV Slovenija. Odgovoren bo za nadaljevanje uspeha Planet 18, so sporočili s televizije Planet.

Uroš Urbanija karierno pot nadaljuje na Planet TV

Fri, 01/12/2023 - 15:05
Z današnjim dnem se je ekipi Planet TV kot odgovorni urednik informativnega programa, pridružil Uroš Urbanija. Odgovoren bo za nadaljevanje uspeha Planet 18, so sporočili s televizije Planet.

Helikopter strmoglavil in zadel avto na avtocesti #video

Fri, 01/12/2023 - 13:59
Po današnjem padcu helikopterja na avtocestno obvoznico v španski prestolnici so bili poškodovani trije ljudje. Helikopter  je strmoglavil iz neznanega razloga. 

Golob v DZ poslal predloga za kandidata za ministra

Fri, 01/12/2023 - 13:54
Premier Robert Golob je v DZ že poslal imeni kandidatov za ministra za javno upravo ter naravne vire in prostor. Za vodenje prvega predlaga poslanca Svobode Franca Propsa, za vodenje drugega pa aktualnega državnega sekretarja Jožeta Novaka, so potrdili v kabinetu predsednika vlade. Kandidata za kmetijskega ministra premier za zdaj ni predlagal.

Zagovornik: Uroš Urbanija diskriminiral zaposleno na TVS

Fri, 01/12/2023 - 13:32
Zagovornik načela enakosti je ugotovil diskriminacijo ene od zaposlenih v informativnem programu Televizije Slovenija (TVS) zaradi njenih sindikalnih aktivnosti. Direktor TVS je zaposleno diskriminiral tako, da ji je prepovedal delo od doma, medtem ko so drugi zaposleni na primerljivih delovnih mestih to možnost imeli, so pojasnili pri zagovorniku.

Nemška zunanja ministrica v torek na obisku pri Fajonovi

Fri, 01/12/2023 - 12:15
Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon bo v torek na obisku gostila ministrico za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Annaleno Baerbock. Namen obiska je krepitev sodelovanja in nadaljevanje rednega političnega dialoga med obema državama ter izmenjava stališč o aktualnih evropskih in zunanjepolitičnih temah.

Najbolj so današnji sunek čutili v okolici tega kraja

Fri, 01/12/2023 - 11:56
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 10.45 zabeležili zmeren potresni sunek magnitude 2,2.

Odvzeto govedo pri Krškem: nobenega usmrtili ali oddali v zakol

Fri, 01/12/2023 - 11:51
Na kmetiji pri Krškem odvzeto govedo so premestili na štiri lokacije po državi, nobenega niso usmrtili ali oddali v zakol, so za STA povedali na upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Medtem je pravni zastopnik kmetije po pisanju portala 24ur na kmetijsko ministrstvo vložil pritožbo zoper odločbo uprave.

Ukrajinci: Izvedli smo niz napadov na železniške proge v Sibiriji

Fri, 01/12/2023 - 10:51
Ukrajina je po lastnih navedbah izvedla niz usklajenih napadov na ruske železniške proge v Sibiriji. Na eni naj bi danes eksplodiral tovornjak z gorivom, že v sredo pa je odjeknila eksplozija na vlaku, ki je prečkal odmaknjeno rusko republiko Burjatija. Rusija je eksplozijo, do katere je prišlo v predoru, označila za teroristično dejanje.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.