siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 8 hours 59 min ago

ZDA so pripravljene pomagati Hrvaški in Sloveniji #arbitraža

8 hours 59 min ago
Pomočnik ameriškega državnega sekretarja za Evropo in Evrazijo Wess Mitchell je po sredinem srečanju s hrvaškim notranjim ministrom Davorjem Božinovićem v Washingtonu dejal, da pričakuje reševanje spora med Slovenijo in Hrvaško na konstruktiven način. Dodal je, da so ZDA pripravljene sodelovati pri iskanju končnega dogovora med obema državama.

Za romantičnim posnetkom se skriva srhljiva resnica #video

8 hours 59 min ago
Nad odkritjem, da je imel kalifornijski par doma v ujetništvu svojih 13 otrok, je šokiran tudi imitator Elvisa Presleyja, ki je v eni od kapelic v Las Vegasu vodil najmanj tri obnove njunih poročnih zaobljub, nazadnje za noč čarovnic leta 2015.

Zgodovinar za pomlad napoveduje odstavitev Trumpa

8 hours 59 min ago
Ameriški zgodovinar Allan Lichtman, ki je leta 2016 med redkimi napovedal zmago Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA, je v sredo dejal, da bodo morali republikanci že letos spomladi proti istemu predsedniku sprožiti postopek odstavitve oziroma impeachment.

Trump držal obljubo in podelil nagrade za najboljše lažne novice

8 hours 59 min ago
Ameriški predsednik Donald Trump je uresničil svoje napovedi in prek družbenega omrežja Twitter sporočil, da je podelil nagrade najbolj nepoštenim in pokvarjenim medijem. Povezava na republikansko spletno stran s seznamom dobitnikov nagrad, ki so jih Trumpovi kritiki preimenovani v trumpije, se je sesula skoraj v trenutku.

Odzval se je Rok Snežič: S posojilom SDS nimam nič #video

8 hours 59 min ago
"Posojila nisem jaz niti dal niti si nisem denarja izposodil, z njim nimam čisto nič. Ne vem, zakaj me širna Slovenija povezuje s tem posojilom," pravi doktor davčnih utaj Rok Snežič.

Zasvojenosti s seksom je vse več tudi v Sloveniji #video

8 hours 59 min ago
Zasvojenost s spolnostjo je vse večja težava modernega časa, njene značilnosti pa so podobne odvisnosti od mamil, alkohola in iger na srečo.

Spektakularna aretacija v Beogradu #video

8 hours 59 min ago
Srbska policija je aretirala tri Avstralce, osumljene sodelovanja v mednarodni trgovini z drogo.

Je kraljičin konj v Lipici poginil zaradi slabe oskrbe?

8 hours 59 min ago
Kobilarna Lipica se je spet znašla pod drobnogledom javnosti. Zaradi pogina lipicanca, ki so ga leta 2008 simbolično podarili britanski kraljici Elizabeti II., je prekipelo konjarjem, jahačem in borcem za pravice živali. Medtem ko so zadnji na policijo zaradi domnevnega mučenja živali podali ovadbo, pa vodstvo kobilarne očitke o neprimernem ravnanju z žrebcem zavrača.

Priključitve študentskega zdravstvenega doma k ZDL očitno ne bo

8 hours 59 min ago
Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih. Glede na ostro nasprotovanje študentskih organizacij tega povezovanja očitno ne bo.

UKC Ljubljana pod drobnogledom Računskega sodišča. Kaj so ugotovili? #video

8 hours 59 min ago
Računsko sodišče bo revizijsko poročilo za UKC Ljubljana izdalo predvidoma do konca tega meseca ali najkasneje v prvih dneh februarja, je med današnjim pričanjem pred zdravstveno preiskovalno komisijo DZ napovedal predsednik sodišča Tomaž Vesel. Ključne ugotovitve, do katerih je prišlo sodišče, pa je komisiji predstavil za zaprtimi vrati.

Obtoženi za uboj igralca Tiča krivde ni priznal #video

8 hours 59 min ago
Stefan Cakić, ki naj bi junija lani ubil igralca Gašperja Tiča, danes na predobravnavnem naroku ni priznal krivde za očitano kaznivo dejanje. To pomeni, da mu bodo sodili za uboj, grozi mu od pet do 15 let zapora; teoretično je lahko kazen še krajša, saj je bil takrat v stanju bistveno manjše prištevnosti. Prva obravnava bo na ljubljanskem sodišču 30. januarja.

Umori, pretepi in streljanja v Mariboru. Kaj je v ozadju? #video

8 hours 59 min ago
Komisija DZ se je zaradi nedavnih težjih kaznivih dejanj v Mariboru seznanila z informacijami o učinkoviti uporabi posebnih metod in sredstev pri pregonu organiziranega kriminala. Člani komisije so ocenili, da pristojne službe delajo sorazmerno dobro, a od njih pričakujejo, da bodo preprečile ponavljanje oziroma širjenje takšnih kaznivih dejanj.

Stavkali bodo tudi farmacevti v javnih lekarnah #video

8 hours 59 min ago
Stavki sindikatov javnega sektorja se bodo 24. januarja pridružili tudi farmacevti v javnih lekarnah. Te bodo ta dan med 10. in 13. uro zaprte, razen dežurnih lekarn, je na današnji novinarski konferenci pojasnil predsednik Sindikata farmacevtov Slovenije Damir Domjan.

Po umoru politika kosovskih Srbov Beograd prekinil dialog s Prištino #video

8 hours 59 min ago
Vodja urada srbske vlade za Kosovo Marko Đurić je sporočil, da Srbija ne bo sodelovala v nadaljevanju dialoga o normalizaciji odnosov s Prištino, dokler od Kosova ne bo prejela odgovorov o torkovem umoru vidnega političnega predstavnika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića. Priština je zavrnila, da bi Beograd sodeloval v preiskavi umora.

Melania Donaldu: Tega ne bom prenesla

8 hours 59 min ago
"Trump je notoričen ženskar in med kampanjo je postal verjetno najslavnejši vsiljivec na svetu. Do žensk seveda ni niti malo senzibilen, ima pa celo zbirko teorij o njih, vključno s tisto – pripovedoval jo je prijateljem – da mlajše ženske toliko manj osebno jemljejo varanje starejšega moža, kolikor večja je starostna razlika med njima."

Poglejte, kako v Siriji poteka spopad z džihadisti #video

8 hours 59 min ago
Sirski provladni mediji so objavili posnetke, ki po njihovih besedah prikazujejo spopade med sirsko vojsko in ekstremističnimi skupinami južno od mesta Alep.

Cerar naj bi zavrnil ponujeno hrvaško roko #arbitraža

8 hours 59 min ago
Predsednik vlade Miro Cerar je v odzivu na pisanje hrvaškega časnika Večernji list, da naj bi se Slovenija in Hrvaška že dogovorili o podpisu protokola za reševanje spora o meji, zatrdil, da s Hrvaško ni bilo dogovora na nobeni ravni. Navedbe hrvaških novinarjev je hkrati označil za popolno neresnico.

V petek lahko ponekod zapade do 20 centimetrov snega

8 hours 59 min ago
Danes bo pretežno oblačno, popoldne pa se bo oblačnost na severozahodu zmanjšala. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, napoveduje agencija za okolje.

Pretresljiv posnetek reševanja deklice iz goreče zgradbe #video

8 hours 59 min ago
V mestu Decatur v ameriški zvezni državi Georgia je v stanovanjskem kompleksu izbruhnil uničujoč požar, zaradi katerega je brez doma ostalo okoli 50 ljudi.

Z 20 migranti v kombiju povzročil nesrečo in skočil v reko #video

8 hours 59 min ago
Ljutomerski policisti so danes okoli 5.00 na Razkrižju zaznali nedovoljen prehod čez državno mejo iz Republike Hrvaške.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.