siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 10 hours 17 min ago

"Ko pridejo na ladjo pirati, se ne igraš več Ramba" #video

10 hours 17 min ago
Med ugrabljenimi člani posadke švicarske tovorne ladje v Gvinejskem zalivu je še tretji dan tudi slovenski državljan. "Velja, da se, ko enkrat pirati pridejo na ladjo, ne igraš več Ramba, ampak si talec, ker imaš mnogo večje možnosti, da se ti ne bo ničzgodilo," pravi Rok Sorta, nekdanji kapitan dolge plovbe.

Nadzorni svet odpoklical upravo Hita

10 hours 17 min ago
Nadzorni svet družbe Hit je na današnji seji odpoklical upravo družbe, ki sta jo od aprila lani vodila Janez Mlakar kot predsednik in Tevž Korent kot član uprave. Člana uprave sta bila razrešena zaradi nesposobnosti vodenja poslov družbe Hit in hujših kršitev obveznosti, so sporočili iz Hita.

Kateri kandidat za guvernerja Banke Slovenije bo dobil podporo poslancev? #video

10 hours 17 min ago
Imenovanje novega guvernerja Banke Slovenije je resna preizkušnja Šarčeve vlade. Potrebuje namreč 46 glasov, ki pa jih zaradi spora z Levico zaradi Damirja Črnčeca nima. Niti v peterčku niso enotni o tem, koga bi radi videli na čelu Banke Slovenije, so poročali v oddaji Danes na Planet TV.

Zagorela stara lekarna v Radencih

10 hours 17 min ago
Danes okoli 15.20 ure je prišlo do požara v objektu stare lekarne v Radencih. V požaru je zgorelo celotno ostrešje in leseni stropi starejše zapuščene zgradbe. Objekt še vedno gori, so sporočili Pomurski policisti.

Svetovni rekorder: kandidiral že 95-krat, a nikoli zmagal

10 hours 17 min ago
Kanadčan John Turmel velja za največjega poraženca na volitvah. Med volilnimi kandidati za različne položaji je bil že 95-krat, a še nikoli ni zmagal. Kljub številnim porazom je že napovedal novo kandidaturo, tokrat za župana v domačem mestu Brantford v Ontariu.

Hrvaška Nova TV v najbolj gledanem terminu z nacističnim pozdravom

10 hours 17 min ago
Hrvaška komercialna televizija Nova TV v svojem resničnostnem šovu Kmetija gosti tekmovalca Srečka Vučića, ki ima na prsih velikansko tetovažo nacističnega pozdrava "Sieg Heil". Na Novi TV v tetovaži ne vidijo nič spornega za oddajo, ki jo predvajajo v najbolj gledanem večernem terminu.

Paraliziran Američan s pomočjo elektronskega vsadka ponovno shodil

10 hours 17 min ago
Ameriškim zdravnikom je uspel potencialni preboj na področju zdravljenja trajnih poškodb hrbtenice. Z elektronskim vsadkom, ki je delno nadomestil poškodovani del hrbtenjače, je namreč ponovno shodil moški, ki je pred leti po nesreči z motornimi sanmi ostal paraliziran, je razvidno iz študije objavljene danes v znanstveni reviji Nature Medicine.

Trump pozval svet in ZN k skupni akciji proti drogam

10 hours 17 min ago
Predsednik ZDA Donald Trump je na posebnem dogodku proti drogam v okviru 73. Generalne skupščine ZN v New Yorku pozval ZN in svet k skupni akciji proti temu kompleksnemu problemu. Zvečer ima skupaj s prvo damo Melanio sprejem za vodje delegacij.

Šerugova ni dobila podpore za položaj direktorice nacionalne televizije

10 hours 17 min ago
Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) na današnji seji ni soglašal z imenovanjem Katje Šeruga za direktorico nacionalne televizije. Za soglasje bi morala Šerugova, ki jo je za direktorico predlagal generalni direktor RTVS Igor Kadunc, zbrati najmanj 15 svetniških glasov podpore, dobila pa jih je 12. Proti je glasovalo osem svetnikov.

Florjančič na srečanju s Katičevo za ureditev položaja sodnikov

10 hours 17 min ago
Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je danes na uradnem srečanju gostil novo ministrico za pravosodje Andrejo Katič, s katero sta spregovorila o ključnih točkah delovanja sodstva. Florjančič je na srečanju poudaril, da bi morala nova slovenska vlada narediti korak naprej pri ureditvi položaja sodnikov, so sporočili z vrhovnega sodišča.

Neurje in močan veter pustošita po Dalmaciji

10 hours 17 min ago
Zgodaj popoldan je območje Splita zajelo neurje z močnim vetrom, ki je povzročilo težave predvsem v prometu. Nekatere mestne ulice so poplavljene, burja pa ovira promet v Splitu in na mestnih vpadnicah. Časnik Slobodna Dalmacija na svoji spletni strani še poroča, da zaradi neurja več letal ne more pristati na splitskem letališču Resnik.

Slovenski matematik dobil kanadsko nagrado za vrhunske dosežke

10 hours 17 min ago
Slovenski matematik Bojan Mohar, redni član Inženirske akademije Slovenije, je prejemnik nagrade Kanadskega kraljevega združenja (Royal Society of Canada) za vrhunske dosežke v matematiki, so danes sporočili z Inženirske akademije Slovenije.

Panama sprožila postopek za odvzem registracije ladji Aquarius 2

10 hours 17 min ago
Panama je ob koncu minulega tedna sprožila postopek za odvzem registracije ladji, ki sodeluje pri reševanju beguncev in migrantov iz Sredozemskega morja, Aquarius 2. Človekoljubne organizacije so njeno odločitev ostro obsodile.

Tovšakova bo kmalu uradno na prostosti #video

10 hours 17 min ago
Hilda Tovšak, direktorica propadlega gradbenega podjetja Vegrad, bo kmalu uradno zapustila zapor na Igu. V njem je preživela nekaj več kot pet let.

V Indijskem oceanu rešili poškodovanega indijskega jadralca #video

10 hours 17 min ago
V Indijskem oceanu več tisoč kilometrov od najbližjega kopnega so rešili indijskega jadralca, ki je bil zaradi hude poškodbe hrbtenice priklenjen na posteljo, je danes sporočila indijska mornarica.

Iščejo roparja bencinskega servisa

10 hours 17 min ago
Mariborski policisti iščejo neznana moška, ki sta v soboto oropala bencinski servis na Gosposvetski ulici v Mariboru. Pri tem sta ukradla nekaj tisoč evrov gotovine, nato pa zbežala neznano kam. Vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju ali storilcih, naprošajo, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Znano je, kdaj naj bi Aljažev stolp vrnili na Triglav #video

10 hours 17 min ago
V podjetju KOV na Jesenicah, kjer je Aljažev stolp na obnovi, so danes predstavili potek restavratorsko-obnovitvenih del. Jernej Hudolin, generalni direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki bdi nad obnovo, je napovedal, da bodo stolp, če bo vreme dopuščalo, na Triglav vrnili že sredi prihodnjega tedna.  

Osumljenec streljanja v Papežih ostaja v priporu

10 hours 17 min ago
Preiskovalni sodnik je za 66-letnega moškega, ki je osumljen, da je v četrtek zjutraj v naselju Papeži v občini Osilnica streljal na 46-letno žensko, odredil pripor.

Bruselj začel postopek proti Poljski na Sodišču EU

10 hours 17 min ago
Evropska komisija je danes odločila, da začne postopek proti Poljski pred Sodiščem EU zaradi kršitev načela neodvisnosti sodstva, nastalih z novim poljskim zakonom o vrhovnem sodišču. Sporno je znižanje upokojitvene starosti sodnikov vrhovnega sodišča s 70 na 65 let, zaradi česar 27 od 72 sodnikov grozi prisilna upokojitev.

Britanski laburisti za drugi referendum o brexitu

10 hours 17 min ago
Britanski laburisti puščajo odprto možnost drugega referenduma o izstopu Združenega kraljestva iz EU, so se delegati stranke dogovorili prvi dan kongresa v Liverpoolu. O resoluciji o tem bodo glasovali jutri.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.