siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 1 hour 25 min ago

Kim Jong-un na obisku na Kitajskem

1 hour 25 min ago
Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je danes začel dvodnevni obisk na Kitajskem, poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua, ki podrobnosti ne navaja. Po pričakovanjih bo Kim kitajskega predsednika Xi Jinpinga obvestil o svojem zgodovinskem srečanju z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom prejšnji teden v Singapurju.

Državni svetnik Gams se kljub kritikam funkciji ne bo odpovedal

1 hour 25 min ago
Znanstvenik Matjaž Gams, ki je razburil javnost s prispevkom o rodnosti Slovencev, kljub pozivom znanstvene srenje k odstopu ostaja državni svetnik. Prepričan je, da je prišlo do nesporazuma in da so njegove izjave potvorjene, zato se ne namerava umakniti.

Španska vlada bi Francove ostanke preselila iz mavzoleja

1 hour 25 min ago
Nova španska socialistična vlada namerava posmrtne ostanke nekdanjega diktatorja Francisca Franca odstraniti iz mavzoleja blizu Madrida, ki bi ga spremenili v kraj sprave, poročajo tuje tiskovne agencije.

Skupina intelektualcev poziva k oblikovanju levosredinske vlade

1 hour 25 min ago
Skupina 28 intelektualcev predsednike strank LMŠ, SD, SMC, Levica, DeSUS in SAB pred petkovo ustanovno sejo državnega zbora poziva, naj se kljub pritiskom povežejo, premagajo nesoglasja in oblikujejo levosredinsko koalicijo. Kot opozarjajo, bi morebitna koalicija, ki bi temeljila na politiki sovraštva, laži in izključevanja, pomenila zgodovinski poraz mlade slovenske demokracije.

Le Penova mora Evropskemu parlamentu vrniti 300 tisoč evrov

1 hour 25 min ago
Vodja francoske skrajno desne Nacionalne fronte, nekdanja evropska poslanka Marine Le Pen, mora Evropskemu parlamentu vrniti 300 tisoč evrov zaradi navidezne zaposlitve asistentke, je odločilo Sodišče EU v Luksemburgu.

Popisati namerava vse Rome v državi in izgnati tiste, ki nimajo državljanstva

1 hour 25 min ago
Italijanski notranji minister in vodja desne stranke Liga Matteo Salvini je v ponedeljek sporočil, da namerava popisati Rome, ki živijo v Italiji, ter izgnati tiste, ki nimajo italijanskega državljanstva.

V petek le 17 stopinj Celzija, vroče ne bo niti na Jadranu

1 hour 25 min ago
V petek se bodo osnovnošolci in srednješolci še zadnjič v letošnjem šolskem letu usedli v šolske klopi, saj se začenjajo poletne počitnice. Te pa se ne bodo začele tako sončno in toplo, kot bi bilo pričakovati. Po podatkih Agencije za okolje nas konec tedna čakajo ohladitve in padavine.

Otroke ločujejo od staršev in jih nameščajo v kletke #foto #video

1 hour 25 min ago
Zaradi politike ničelne tolerance je bilo samo od sredine aprila do konca maja na meji med Mehiko in ZDA staršem odvzetih okoli dva tisoč mladoletnih otrok. Potem ko so novinarji poročali o nesprejemljivem stanju, v katerem so otroci, je ministrica za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen zatrdila, da je za otroke dobro poskrbljeno. Predsednik Donald Trump krivdo za takšno politiko še vedno prelaga na demokrate.

Do več kot 900 posegov brez čakalne dobe

1 hour 25 min ago
Kako bi se počutili, če bi vam bil vedno na voljo individualni načrt zdravljenja za katerokoli zdravstveno težavo, ki bi vas doletela? Pri tem vas ne bi zanimale čakalne dobe za posamezne postopke? Sliši se kot utopija, a je z zavarovanjem Zdravstvena polica vse to mogoče.

Američanka slovenskega rodu bo letos spet poletela v vesolje

1 hour 25 min ago
Po zadnjem poletu raketoplana v vesolje leta 2011 je ameriška vesoljska agencija Nasa svoje astronavte pošiljala v vesolje z nekdanjega sovjetskega izstrelišča Bajkonur v Kazahstanu kot potnike na ruskih raketah, letos pa bodo spet poleteli iz Cape Canaverala na Floridi in med njimi bo tudi Sunita Williams.

Spodnji dom kanadskega parlamenta za legalizacijo marihuane

1 hour 25 min ago
Spodnji dom kanadskega parlamenta je v ponedeljek z 205 glasovi proti 82 potrdil predlog zakona o legalizaciji marihuane. Če bodo zakon potrdili tudi v senatu in bo dobil blagoslov generalne guvernerke Julie Payette, bo Kanada postala prva članica skupine G7, kjer bo dovoljeno uživanje marihuane.

V streljanju v Malmöju dva mrtva, štirje ranjeni

1 hour 25 min ago
V ponedeljkovem streljanju v Malmöju na jugu Švedske sta bila po najnovejših podatkih ubita dva človeka, štirje so bili ranjeni, je sporočila švedska policija. Po pisanju časnika Aftonbladet se je preiskava prizorišča streljanja nadaljevala še zgodaj davi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Policija izključuje možnost terorističnega napada.

Poslanca narodnih manjšin: Pri usodi vlade nočeva biti jeziček na tehtnici

1 hour 25 min ago
Poslanca madžarske in italijanske narodne skupnosti Ferenc Horvath in Felice Žiža poudarjata, da pri oblikovanju nove vlade v državnem zboru nočeta biti jeziček na tehtnici. Poslanca, ki poudarjata svojo politično nevtralnost, si želita močne vlade ne glede na politični predznak. Medtem ko Horvath napoveduje, da bo podprl le vlado, ki bo imela zagotovljeno večino, Žiža na drugi strani poudarja, da je v primeru težkega položaja pripravljen na dialog. 

Slovenski vojaki priskočili na pomoč #video

1 hour 25 min ago
Deset dni po neurju v Črnomlju še vedno odpravljajo posledice razdejanja, ki ga je za sabo pustila toča. Med tistimi, ki pomagajo je ob civilni zaščiti, gasilcih in drugih pomagačih tudi slovenska vojska.

Židan: Janša klical, a SD se drži predvolilnih izjav

1 hour 25 min ago
Predsednik SDS Janez Janša je poklical vodjo poslancev SD Matjaža Hana, a v SD se držijo predvolilnih izjav, da ne bodo sodelovali s politiko, ki gradi na širjenju neresnic in izključevanju, je povedal predsednik SD Dejan Židan v odgovoru na vprašanje, ali so v SD dobili konkretno vabilo k sodelovanju v prihodnji vladi od Janše ali Marjana Šarca.

"Komisija v sporu med Slovenijo in Hrvaško ravna nenačelno in licemerno" #arbitraža #video

1 hour 25 min ago
Nenačelno je, da Evropska komisija na eni strani poudarja pomembnost spoštovanja arbitražne razsodbe, na drugi strani pa na bolj konkreten način Hrvaške ne pozove, da mora sodbo spoštovati, meni mednarodna pravnica Dominika Švarc Pipan. Čeprav naša južna soseda po njenem mnenju z zavračanjem arbitraže krši evropsko pravo, je epilog slovenske tožbe pred Sodiščem EU negotov.

Skromne možnosti za izvolitev predsednika DZ

1 hour 25 min ago
Začasni vodje poslanskih skupin so se dogovorili o poteku ustanovne seje DZ. Na njej naj bi volili novega predsednika DZ, a je zaradi nejasnih obrisov prihodnje koalicije možnost, da bi ga dejansko izvolili, precej majhna. Tako je bolj verjetno, da bo DZ dobil začasnega predsednika ali pa celo prekinil sejo brez odločitve o novem predsedniku.

Šarec in Mesec si želita sodelovanja #video

1 hour 25 min ago
Predsednik na volitvah drugouvrščene stranke Marjan Šarec je danes prvi pogovor o morebitnem koalicijskem sodelovanju opravil še z Levico. Po besedah koordinatorja Levice Luke Mesca je na obeh straneh interes za sodelovanje, ali in na kakšen način bo do njega prišlo, pa bodo pokazali vsebinski pogovori, za katere so se dogovorili.

Cerar: Molk Evropske komisije me zelo skrbi #video

1 hour 25 min ago
Na mnenje Evropske komisije v povezavi s slovensko tožbo proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava se je odzval tudi premier v odstopu, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar. Meni, da je potrebno vkložiti tožbo zoper Hrvaško pred sodiščem v Luksemburgu. V sredo bo sklical vodje vseh parlamentarnih strank in jih obvestil o tožbi. Predsednih Borut Pahor je dejal, da Evropska komisija ni izpolnila pričakovanj.

Türk: Če strankarska logika šteje več kot pravo, potem je komisija zadela avtogol #arbitraža

1 hour 25 min ago
Ravnanje Evropske komisije glede napovedane tožbe Slovenije proti Hrvaški zaradi hrvaškega nespoštovanja arbitražne sodbe je previdno, morda tudi oportunistično, zadnje dogajanje v Bruslju v povezavi z arbitražo komentira nekdanji predsednik države Danilo Türk. Takšno ravnanje ne bo pripomoglo k avtoriteti komisije, ki po njegovih besedah očitno opušča vlogo varuha prava EU. 

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.