siol.net - gospodarstvo

Syndicate content
Updated: 35 min 9 sec ago

Pozor: prevara, s katero vam vsak mesec ukradejo 54 evrov. Tokrat so zlorabili Big Bang Slovenija.

Mon, 20/05/2024 - 22:38
V mesecu maju se je slovenskim uporabnikom družbenega omrežja Facebook več kot stotisočkrat prikazal oglas za neverjetno poceni prenosni zvočnik znamke Marshall, ki naj bi ga prodajal slovenski trgovec z elektroniko Big Bang. Kdor je želel izkoristiti ponudbo in upošteval vsa navodila za prevzem zvočnika, tega ne bo dobil nikoli, bo pa lahko vsak mesec oškodovan za več kot 50 evrov. Sledi prevare vodijo do podjetja s sedežem na Cipru.

Irena Joveva in Romana Tomc enotni: EU je pred tektonskimi spremembami. Vendar... #Spotkast

Mon, 20/05/2024 - 22:37
V novem Spotkastovem soočenju pred evropskimi volitvami sta se pomerili vodilni kandidatki največjih slovenskih parlamentarnih strank – Irena Joveva iz Gibanja Svoboda in Romana Tomc iz SDS. Našli sta celo nekaj skupnih točk, čeprav sta bili po večini vsaka na svojem bregu. Medtem ko je Joveva opozarjala na porast skrajnih in protievropskih sil pred volitvami, je Tomc zatrdila, da v SDS zagovarjajo desnosredinske vrednote, ki jih delijo znotraj Evropske ljudske stranke (EPP), katere del ostajajo.

Plečnikova nagrada 2024 za nadkritje ostalin cerkve v Žički kartuziji

Mon, 20/05/2024 - 22:18
Plečnikovo nagrado v kategoriji arhitekturne realizacije večjega merila je Plečnikova žirija letos namenila nadkritju ostalin cerkve sv. Janeza Krstnika v Žički kartuziji avtorjev Roka Žnidaršiča, Jerneje Fischer Knap, Sama Mlakarja, Katje Ivić in Dina Mujića. Na nocojšnji prireditvi na vrtu Plečnikove hiše so podelili še štiri Plečnikove medalje.

Slovenski diplomati v Londonu dolžni več kot 450 tisoč evrov

Mon, 20/05/2024 - 21:21
Javno podjetje Transport for London (TfL) je objavilo seznam tujih diplomatskih predstavništev v Londonu z neporavnanim obveznostmi iz naslova takse za vstop v mestno središče, ki jo morajo plačevati vozniki med 7:00 in 18:00 ob delavnikih ter med 12:00 in 18:00 ob vikendih in praznikih. Na sicer precej dolgem seznamu je tudi slovensko veleposlaništvo, ki dolguje kar 458 tisoč evrov.

Upnik umaknil izvršbo za rubež vile na Levstikovi. Han: Napovedujem revizijo poslovanja SD

Mon, 20/05/2024 - 19:45
Potem ko je eden od upnikov stranke proti SD sprožil postopek izvršbe zaradi neplačila 400 tisoč evrov podjetju, ki se ukvarja s prodajo unikatnega pohištva, rubeža nepremičnine na Levstikovi v Ljubljani ne bo, je za portal Necenzurirano sporočil Matjaž Han. V SD so zatrdili še, da so s podjetjem in več drugimi upniki v pogovorih.

Ocena dela Golobove vlade se popravlja

Mon, 20/05/2024 - 19:24
Nezadovoljstvo z delom vlade Roberta Goloba ne raste več in tudi podpora strankam tako vladne koalicije kot opozicije se je ustalila na novi ravni. Delo vlade premierja Roberta Goloba kot neuspešno ocenjuje 62,3 odstotka vprašanih, 33,4 odstotka pa jih meni, da je vlada uspešna, kažejo rezultati majske raziskave Vox populi v današnjem Dnevniku.

Obramba v aferi Marina: Ekonomska korist od prostitucije drugih ni kaznivo dejanje

Mon, 20/05/2024 - 19:06
Na sojenju v zadevi Marina na Okrožnem sodišču v Kopru so danes zagovorniki Sergeja Racmana, Dejana Šurbka, Vesne Ternovec in družbe Cratos predlagali oprostilne sodbe. Med drugim trdijo, da ekonomska korist od prostitucije drugih ni kaznivo dejanje, če pri tem ni posegov v avtonomno odločanje osebe o lastnem spolnem življenju.

Ljubljanski mestni svet imenoval Tiborja Miheliča Syeda za direktorja Kina Šiška

Mon, 20/05/2024 - 19:01
Ljubljanski mestni svet je na današnji seji za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška imenoval Tiborja Miheliča Syeda. Petletni mandat bo nastopil 5. avgusta. V razpravi so opozicijski svetniki opozorili, da je svet zavoda med tremi kandidati podprl sedanjega v. d. direktorja zavoda Mitjo Bravharja, mestni svet pa bo to odločitev "povozil".

Za sodelovanje pri tihotapljenju orožja eno leto zapora

Mon, 20/05/2024 - 18:55
Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljeval predobravnavni narok za Uroša Pernuša in Petra Kapusa, ki naj bi nameravala septembra lani v Francijo prepeljati velike količine orožja, a so avstrijski policisti orožje odkrili. Pernuš je danes kaznivo dejanje priznal in dobil eno leto zapora, Kapus pa vztraja, da za orožje v prikolici ni vedel.

V Tuzli skočil iz 14. nadstropja, dan kasneje našli mrtvo ženo in otroka

Mon, 20/05/2024 - 17:29
Bosno in Hercegovino pretresa družinska tragedija, ko je v nedeljo zvečer v Tuzli iz 14. nadstropja nebotičnika moški skočil v globino, dan kasneje pa so v stanovanju družine našli mrtvo žensko in dva mladoletna otroka. Moški, ki je bil najverjetneje storilec krutega zločina, je storil samomor.  

Ladja Borkum izpolnjuje pogoje za vplutje v Luko Koper; na njej naj ne bi bilo orožja za Izrael

Mon, 20/05/2024 - 17:11
Ladja Borkum, ki pluje proti Luki Koper, izpolnjuje pogoje za vplutje, kar pomeni, da ji tega uprava za pomorstvo ne more prepovedati, so danes pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo. Španske oblasti so medtem zanikale, da bi ladja prevažala orožje za Izrael, kot so trdile španske propalestinske organizacije.

Zelenski kljub izteku mandata ostaja na položaju

Mon, 20/05/2024 - 17:08
Ukrajinskemu predsedniku Vladimirju Zelenskemu se danes izteka petletni mandat, za katerega je bil izvoljen s 73-odstotno podporo, a zaradi vojne, ki jo je leta 2022 sprožila Rusija, ostaja na položaju. Zaradi ruske invazije v Ukrajini letos niso razpisali predsedniških volitev, tako kot konec lanskega leta niso parlamentarnih.

Po odpovedi petih kirurgov v šempetrski bolnišnici za zdaj še brez posledic za bolnike

Mon, 20/05/2024 - 17:04
Odpovedi delovnega razmerja s strani petih kirurgov v Splošni bolnišnici Nova Gorica sta danes komentirala direktor bolnišnice Dimitrij Klančič in predstojnik kirurške službe Danijel Fišer. Vsi kirurgi še vedno opravljajo delo, resnejših pogovorov pa še niso opravili, prav tako še ni prišlo do odpovedi operacij, sta povedala v izjavi za medije.

Geoplin odgovarja Bruslju: Slovenija se ne zanaša več na ruski plin

Mon, 20/05/2024 - 16:54
Geoplin plin kupuje na podlagi pogodbe z alžirskim Sonatrachom in na podlagi kratkoročnih pogodb za nakupe na likvidnih trgih v EU. Pri zadnjih se šteje, da je bil plin že predhodno uvožen v EU in ima poreklo EU, so se v Geoplinu danes odzvali na ugotovitve Evropske komisije, da se Slovenija zanaša na ruski plin, uvožen prek Avstrije.

"Če bo treba, bomo Žuglja in ostale priče privedli prisilno"

Mon, 20/05/2024 - 15:59
Komisija DZ, ki preiskuje sume vmešavanja politike v delo policije in drugih organov, bo 7. junija ponovno poskušala zaslišati nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Damjana Žuglja in nekdanji uslužbenki urada Petro Zakrajšek in Simono Kaučič. Predsednik komisije Aleš Rezar ni izključil možnosti prisilne privedbe prič.

Policija o zamaskirancih, ki bi obračunali z migranti: To je nesprejemljivo in kaznivo #video

Mon, 20/05/2024 - 15:19
Po objavi videoposnetka na Instagramu, v katerem skupina zamaskirancev pravi, da bo "obračunala z migranti", so se odzvali na Policijski upravi Ljubljana. O dogodkih iz posnetkov policije ni obvestil še nihče, prav tako niso prejeli prijave morebitnih oškodovanih oseb. So pa opzorili, da takoimenovane vaške straže ali druge podobne oblike samoorganiziranja v smislu, da bi občani sami opravljali naloge državnih organov oziroma policije, lahko predstavljajo varnostno tveganje in lahko tudi kaznivo ravnanje. Skupina naj bi ukrepala zaradi domnevnega posilstva v ljubljanskem parku Tivoli.

Predsednica države: Ta bolnišnica je zgodba o uspehu

Mon, 20/05/2024 - 14:30
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes obiskala Splošno bolnišnico Novo mesto, ki letos obeležuje 130-letnico delovanja. Bolnišnico je označila kot zgodbo o uspehu, saj da je finančno najuspešnejša bolnišnica v državi. Podprla je tudi namero, da se zdravnikom v javnem zdravstvu prepove delo pri koncesionarjih in t. i. čistih zasebnikih.

Assange zmagal v boju proti izročitvi v ZDA

Mon, 20/05/2024 - 14:29
Ustanovitelj platforme Wikileaks Julian Assange je zmagal v boju proti izročitvi v ZDA. Sodišče v Londonu je danes namreč dovolilo obravnavo njegove pritožbe proti izročitvi.

Za zaprtimi vrati začetek sojenja materi umrlega otroka v razgretem vozilu

Mon, 20/05/2024 - 14:01
Na okrožnem sodišču v Celju se je danes z branjem obtožnice začelo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Zaradi varovanja zasebnosti oškodovancev je sodišče pri zagovorih obtoženih javnost izključilo. Zato se ne ve, ali sta podala zagovora in kaj sta povedala.

Prodajna pogodba že podpisana, Celjske mesnine v hrvaške roke

Mon, 20/05/2024 - 13:41
Celjske mesnine prehajajo v last hrvaške družbe Mesna industrija Braća Pivac. Prodajna pogodba je že podpisana in bo začela veljati po soglasju pristojnih organov, so sporočili iz Celjskih mesnin. Upravljavska struktura se ne spreminja, predsednik uprave ostaja Izidor Krivec.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.