PortalPlus.si

Syndicate content
RSS kanal Portala Plus
Updated: 1 hour 56 min ago

[Razkrivamo] Kako resno je bila v proteste v Franciji vpletena islamistična Muslimanska bratovščina?

Thu, 13/12/2018 - 23:17

Protesti, ki so mesec dni hromili Pariz in druga francoska mesta, so se unesli, zato je zdaj čas za analize in ugotavljanje, kdo vse bi jih lahko razplamteval, kajti brez dvoma je šlo za najhujše ... Več.

[Komentar] Zaključek polemike: Egalitarizem ne preprečuje sovražnega govora, ampak ga kvečjemu sproža!

Wed, 12/12/2018 - 21:45

Želje po objektivizaciji negativne utopije sovražnega govora so bodisi neuresničljive, če ta paradoks razumemo, bodisi vodijo v grozljivosti totalitarne objektivizacije, ki jo je tako natančno ... Več.

[Razkrivamo] Proračunske sladkosti: O milijardi evrov boljših javnih financah

Tue, 11/12/2018 - 23:08

V Sloveniji smo najbolj zadovoljni, če stvari ne gredo v redu in če se lahko nad čem pritožujemo. Tipičen primer je gospodarska rast. Ko so se leta 2013 trendi obrnili navzgor, smo dve leti ... Več.

[Komentar] Ljudstvo proti avtokratu: Francoska revolucija med Parizom in Ljubljano

Mon, 10/12/2018 - 23:37

Televizijske hiše v poročilih iz Francije predvajajo protestne izjave, ki se jih spominjamo iz časov vladeAlenke Bratušek: Vlada naj neha z brezglavim varčevanjem; nič hudega, če se država ... Več.

[Komentar] Polemika o nekem govoru: Sovražni govor prispeva k fašistoizaciji družbenega pola

Sun, 09/12/2018 - 19:00

Sovražni govor je vsako sovražno izjavljanje, usmerjeno proti komurkoli, z namenom pridobitve osebne koristi diskreditacije, diskvalifikacije in naposled eliminacije nasprotnika, kar nikakor ne ... Več.

[Izjava dneva] Ko oče Marjan udari po mizi ...

Sat, 08/12/2018 - 18:34

Vse bom naredil za Slovenijo, ker jo imam rad. In ne bom dovolil, da si ti ljudje prisvajajo domoljubje. Tega ne bom dovolil. V pisarni imam sliko Rudolfa Maistra, ker sem domoljub do petnih žil. ... Več.

[Komentar] Edvardu Zajcu, prijatelju v spomin

Sat, 08/12/2018 - 13:00

25. novembra 2018 je v mestuSyracuse, v ameriški zvezni državiNew Yorkumrl velikan svetovne umetnosti, začetnik računalniške umetnostiEdvard Zajec.21. novembra leta 2014 smo zapisali v spremnem ... Več.

[Komentar] Polemika o sovražnem govoru: Lahkotno pozivanje k pogromu "sovražnega govora" je problematično

Fri, 07/12/2018 - 00:45

Kratko provokacijo o sovražnem govoru, ki jo je objavil portal+ razumem kot prispevek k javni debati o tej temi. Javna debata je pojav, ki ga je v Sloveniji težje zaslediti kot divjega petelina. ... Več.

[Izjava dneva] Bilateralni odnosi

Thu, 06/12/2018 - 18:53

Že tako se ne morem smejati, potem pa na radiju napovedovalka reče: "Šarec je danes s Kurzem razpravljal o pomembnih bilateralnih vprašanjih ..." Se opravičujem, sestra, sestra, ... Več.

[Komentar] Kratka provokacija o sovražnem govoru: "Ne, nima vsakdo pravice do svojega lastnega mnenja ..."

Wed, 05/12/2018 - 23:04

Zelo nevarna značilnost samodeklariranega mnenjskega pluralizma je, da se v odsotnosti opinion makerjev , torej osebnosti z močno izraženimi etičnimi stališči, ki s svojo etično držo in predanostjo ... Več.

[Razkrivamo] Kako so na Slovenskem knjižnem sejmu zaklenili vrata in z varnostniki preprečili neprijetna vprašanja Zaharju Prilepinu

Tue, 04/12/2018 - 20:16

Incident se je zgodil na predstavitvi na Slovenskem knjižnem sejmu 25. novembra letos. Na sporni predstavitvi, o kateri smo že poročali in ki je prerasla v diplomatsko-kulturni škandal. Gre seveda ... Več.

[Komentar] "Bolj ko je država demokratična, težje je kaj impresivnega narediti …"

Mon, 03/12/2018 - 23:00

Demokracija ni razvila orodja za pogovor s pogumnimi idejami. Ne samo na področju arhitekture državnih projektov. Ni razvila in ni prave volje, da bi razvijala orodja za konstruktiven pogovor na ... Več.

[Komentar] Bodo nacionalne države v "bruseljskem cesarstvu" sploh še kdaj suverene?

Sun, 02/12/2018 - 21:37

Diskusija o Brexitu poteka z nastavljenimi - in ne izvoljenimi - birokrati v Bruslju. Dostikrat slišim, da so ti uradniki izbrani, ker se politiki držav članic strinjajo z njihovim imenovanjem. To ... Več.

[Komentar] Majakovski, Gramschi, Goethe - vse to je bil Bernardo Bartolucci

Sun, 02/12/2018 - 07:00

Z Bertoluccijem je umrl čas utopičnih delavskih revolucij, čas umetniških stilno-formativnih prevratov druge polovice XX. stoletja. V zadnjih letih smo doživljali poraz za porazom v vseh možnih ... Več.

[Komentar] Boj za Istrabenzove hotele: Kdo bo obvladoval pomemben del slovenskega turizma

Fri, 30/11/2018 - 22:00

Zgodba o prodaji Istrabenzovih hotelov je očitno dosegla vrelišče. Na to kaže tudi naša neuradna informacija, da naj bi že v ponedeljek prišlo do sila nenavadnega sestanka vseh pomembnih akterjev te ... Več.

[Razkrivamo] Dragan Šolak sredi medijskega "desanta" na Srbijo: Nam grozi podoben scenarij, če mu uspe prevzem Pro PLUS?

Thu, 29/11/2018 - 23:00

Medtem ko v Sloveniji šele previdno ugibamo, kaj vse bi prevzem naše največje medijske hiše Pro PLUS pomenil za medijsko krajino, konkurenco in nenazadnje celo politiko, imajo v Srbiji že konkretne ... Več.

[Razkrivamo] Ko me je policist prepoznal, se je odločil, da bo iz neznatnega naredil senzacionalen dogodek

Wed, 28/11/2018 - 23:30

Bistvo te zgodbe je sovraštvo, ki sem si ga toženi kljub svoji državljanski nekaznovanosti in prometni neomadeževanosti očitno prislužil zaradi svojih akademskih in političnih dejanj v preteklosti.V ... Več.

[Komentar] Medijski aktivizem v lokalni politiki: Janković da, Popovič ne?!

Tue, 27/11/2018 - 21:00

Kar je dovoljeno Zoranu Jankoviću, ne velja za Borisa Popoviča. Medijski mainstream je vzpostavil nove, povsem subjektivne kriterije, po katerih zdaj presoja ustreznost določenega lokalnega ... Več.

[Opazili smo] Dosje Thermana: Zdravilišče, ki je simptom tranzicijske Slovenije

Tue, 27/11/2018 - 11:19

Sporni dogodki v zvezi s toplicami Thermana, ki se te dni obravnavajo na sodišču, in ki so predmet kriminalističnih preiskav, so v resnici že večkrat videna zgodba tranzicijske Slovenije. Thermana ... Več.

[Komentar] Če spodbujaš totalitarne metode, se lahko zgodi, da bodo te enkrat uporabljene proti tebi

Tue, 27/11/2018 - 00:59

Pričujoči prispevek objavljamo do preklica, kajti za vsak primer smo ga poslali tudi predsedniku vlade Marjanu Šarcu, da presodi, ali ustreza njegovim kriterijem pravilnega novinarstva in tako ne ... Več.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.