PortalPlus.si

Syndicate content
RSS kanal Portala Plus
Updated: 10 hours 9 min ago

[Komentar] Od Dražgoš do Komna: Vzroki za slovenski revolt zoper demokracijo in evropske vrednote

Mon, 24/09/2018 - 13:56

Kakšna katastrofa bi nas morala doleteti kot nacijo, da bi se slovenska politika poenotila okoli ključnih prioritet, določila strateške cilje in zlasti nevtralizirala skrajneže na obeh straneh? Toda ... Več.

[Komentar] Luksemburški utajevalci davkov in nezakonite migracije: zgodovina neke hinavščine

Mon, 24/09/2018 - 00:35

Ko sem pred dnevi v tisku bral o neprimernem obnašanju luksemburškega zunanjega ministraJeana Asselbornain njegovem vulgarnem izbruhu doMattea Salvinijana konferenci naDunaju, ki je vseboval tudi ... Več.

[Komentar] Umetniški politični triptih: levo, sredina, desno!

Sun, 23/09/2018 - 01:15

Na koncu današnjega komentarja sem združil prizore v triptih; na levo stran sem postavilmulata, ki je v dilemi ali je huje to, da živi v rasističnem svetu ali to, da je potomec nacista. V sredo ... Več.

[Komentar] Tretji esej o Evropi: Skupna valuta generira politično krizo in ogroža evropsko enotnost

Thu, 20/09/2018 - 23:50

Združena Evropa je projekt francosko-nemške sprave. To vemo. Manj je znanega o nekaterih podrobnosti v procesih, ki so pripeljali do rojstva Evropske unije, monetarne unije oziroma skupne valute. ... Več.

[Komentar] Pismo Evrope Atheni Farrokhzad: Vse razumeš kot politiko. Jaz nisem politika. Jaz sem identiteta.

Thu, 20/09/2018 - 01:00

Evropa, ti svojega propada ne bi prepoznala, tudi če bi ti ga vrgli v obraz , je avgusta na fesivalu Dnevi poezije in vina na Ptuju v svojem Odprtem pismu Evropi prebrala iransko-švedska pesnica, ... Več.

[Razkrivamo] Predreferendumske spletke in prevare v deželi, ki bi jo radi preimenovali v Severno Makedonijo

Wed, 19/09/2018 - 00:45

30. septembra bo v Makedoniji posvetovalni referendum. Vprašanje se bo glasilo: Ali ste za članstvo v EU in Natu s sprejemanjem sporazuma med Republiko Makedonijo in Republiko Grčijo? V prevodu pa ... Več.

[Razkrivamo] Politik Zoran Janković se kot prvošolček fotografira s prvošolčki in tako etično sporno začenja predvolilno kampanjo

Mon, 17/09/2018 - 21:00

Natanko dva meseca pred lokalnimi volitvami se je ljubljanski župan Zoran Janković pojavil kot prvošolec v gruči pravih prvošolcev na naslovnici revije Ljubljana, ki jo izdaja Mestna občina ... Več.

[Intervju] Evropa se boji islamizma, pripravljena mu je predati vse in se zadušiti

Sun, 16/09/2018 - 20:00

Zgodovina se ponavlja, je prepričan alžirski pisatelj in intelektualec Boualem Sensal. Le da migracije tokrat ne potekajo iz Evrope, temveč v Evropo. Če migrantski enačbi dodamo pritajeno ... Več.

[Izjava dneva] Prestrašene podjetnike strižejo na kratko

Sun, 16/09/2018 - 17:17

Ob koncu gre zahvala Luki Mescu, ki je avgusta doniral klimatsko napravo ljubljanski porodnišnici in nedavno še inkubator. Aja, ne, to sta donaciji dveh slovenskih podjetij. Ni ... Več.

[Komentar] Hrib svobode na gori umetnosti

Sun, 16/09/2018 - 08:22

Sedim v naseljeni skulpturi in gledam kinetične filmske fotografije, usmerjene proti soncu. Varno se počutim samo na Hribu svobode. Naj zapišem, da je spomenik Žive Barag Moškon in Janeza Lenassija ... Več.

[Komentar] Levica v stanju šoka: Damir Črnčec, ki je kuril protimigrantske kresove, prihaja v vladno palačo!

Fri, 14/09/2018 - 23:50

Strašno razburjenje je zavladalo ob novici, da bo Damir Črnčec novi državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Črnčec je problematičen, pravijo. Poznan, ... Več.

[Komentar] Podoba o debeli stari gospe: Impresije duhovnika, ki je zapustil duhovniške vrste

Thu, 13/09/2018 - 22:10

Jernej Kurinčič je bil dve desetletji frančiškan, konec avgusta pa je marsikoga presenetil z odločitvijo, da vsaj za eno leto zapusti duhovniški stan. Ob tem je zapisal, da se je tokrat odločil ... Več.

[Komentar] Zakaj nimamo javnega, ampak državno zdravstvo? Zato, da lahko dobavitelji služijo na desetine milijonov evrov!

Thu, 13/09/2018 - 00:30

Ko nam politiki govorijo o javnem zdravstvu, mislijo nadržavno zdravstvo. Ko stojijo pred kamerami in volivci, so jih polna usta javnega zdravstva, polni so skrbi za bolnega državljana. Dejansko pa ... Več.

[Razkrivamo] Blejski cirkus: Vladimir Putkin, arabska ministrica za srečo ter Cerarjeva in Šarčeva neotesanost

Wed, 12/09/2018 - 01:59

Letošnji Strateški forum Bled bi v mednarodnem merilu ostal neopažen, če na njem ne bi nastopil Michel Barnier, glavni pogajalec Evropske komisije za brexit (in povedal oziroma ponovil, da je ... Več.

[Komentar] Slovenija ne more imeti uravnotežene zunanje politike. Slovenija je del NATO in EU. To so usmeritve za slovensko zunanjo politiko.

Mon, 10/09/2018 - 21:08

Iztok Mirošič je kot državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve prispevek z delovnim naslovom Aktivirati Slovenijo v preoblikujoči se Evropi in novih odnosih v svetu napisal konec avgusta, ... Več.

[Izjava dneva] Predstava za javnost

Mon, 10/09/2018 - 18:54

Tožilstvo prostodušno priznava, da je sprožilo postopek samo zaradi pritiska javnega mnenja. Če so vedeli, da nimajo dokazov, bi morali stopiti pred javnost in to odkrito povedati. Tako pa ... Več.

[Komentar] Politika trde levice bi siromašila državo in privedla do zmanjšanja tujih investicij, revščine ter izseljevanja

Mon, 10/09/2018 - 00:30

Se današnji socialisti in komunisti niso naučili iz zgodovinskih lekcij, da sta bila socializem in komunizem veliki gospodarski polomiji, ne glede na to, v kakšni obliki so ju skušali vpeljati? Si ... Več.

[Komentar] Otium, negotium: Opazke o tujcih, dolgočasju in malomarnosti

Sun, 09/09/2018 - 12:00

Veljavni zakoni in predpisi bi morali zadoščati za red in mir v zvezi z migracijami. Politično agitiranje za prebežnike, da ne govorimo o ustanavljanju posebnih in zasebnih vojska, je nevzdržno, ... Več.

[Komentar] Pojoči pesek ali kako se je vse začelo z vrtoglavo hitrostjo

Sat, 08/09/2018 - 22:19

Tadej Droljc je navkljub zaprti dramaturgiji, ki jo zahteva organizacija takšnega dogodka, izvajal prometejsko osebno obliko.Prisostvovali smo oblikovanju kozmičnega prostora, ki nam je s svojim ... Več.

[Razkrivamo] Rudi, Medved iz Golobičevega brloga

Sat, 08/09/2018 - 03:00

Pozitivno presenečenje nad odločitvijo Marjana Šarca, da zaradi blamaže na parlamentarnem zaslišanju umakne ministrskega kandidata za javno upravo Tugomirja Kodeljo, ni trajalo dolgo. Mandatar je iz ... Več.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.