SKB

SKB banka, d.d. - Kontaktni podatki

SKB banka, d.d.
Ajdovščina 4
1513 Ljubljana
Telefon: +386 (1) 471 50 07
Faks: +386 (1) 432 91 22
Email: info@skb.si  
Spletna stran: www.skb.si

Javni poziv nadzornikom PETROLA in ISTRABENZA

Društvo – Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (v nadaljevanju Društvo MDS) poziva nadzornike Petrola in Istrabenza, da podprejo predlagani načrt (obrazložen v nadaljevanju), ki predvideva ustanovitev SPV (Special purpose vehicle)* ter vstop Zavoda RS za blagovne rezerve v družbo Instalacije v koprskem Serminu. 
 
Ljubljana, 05. 11. 2009 
 
Društvo MDS meni, da je ta načrt edini, ki daje realno opcijo rešitve v nekem časovnem obdobju in preprečuje »razprodajo premoženja« po kakršni koli ceni, kar bi bilo slabo tako za lastnike kot upnike.
 
Pozitivno stališče Društva MDS do reševanja Istrabenza, d.d. s strani Petrola, d.d.
Društvo MDS se zaveda, da je nedavno predstavljena ideja Petrola, d.d. o reševanju Istrabenza verjetno bila nezadostno predstavljena in zato naletela na odpor. Kljub temu Društvo MDS meni da je v danih okoliščinah to še najboljša realna rešitev za delničarje ISTRABENZA, d.d. in zato upa, da bo PETROL, d.d. našel zakonsko dopustno možnost izvedbe tega projekta, morda tudi z zunanjimi partnerji.

Poročilo s 15. redne skupščine družbe Istrabenz

Društvo – Mali delničarji – Skupaj smo močnejši je imelo na letošnji 15. redni skupščini družbe ISTRABENZ d.d. priznanih 93 pooblastil s 57.872 glasovalnimi pravicami, kar predstavlja skoraj 1,12 % vsega kapitala družbe.

Na žalost smo prepozno (po tolmačenju družbe) oddali 40 prejetih pooblastil s skupaj 35.724 glasovi, ki smo jih prejeli in oddali 3. junija 2009.

Ne glede na to, da s temi pooblastili nismo mogli glasovati, nas je skupaj pooblastilo kar 133 delničarjev, ki imajo 93.596 delnic oz. 1,80 % vsega kapitala. Za prvo organizirano zbiranje pooblastil z omejenimi finančnimi viri, je to pomemben uspeh in motivacija za nadaljnje delo.

SKB banka

Datum skupščine: 
11.05.2020 - 13:00
Naslov: 
v sejni sobi št.611 v 6. nadstropju na naslovu Ajdovščina 4 v Ljubljani.
Status: 
arhivirana
Opombe: 
Seznanitev skupščine in sprejem letnega poročila za leto 2019. Podelitev razrešnice upravnemu odboru. Odločanje o bilančnem dobičku. Seznanitev z odstopom članov upravnega odbora in izvolitev novih članov upravnega odbora in določitev sejnin. Potrditev politike ocenjevanja in izbora primernih kandidatov za imenovanje članov upravnega odbora SKB banke. Prenos delnic presotalih delničarjev SKB d.d. na glavnega delničarja za plačilo primerne denarne odpravnine (25,54 EUR na delnico).

2. DEL: Vse, kar morate vedeti o registrskih računih

Medij: Dnevnik (Poslovni Dnevnik) Avtorji: Manja Pušnik Teme: Mali delničarji Datum: Pon, 21. nov.. 2016 Stran: 5

Naš bralec ima 60 delnic Save holdinga. Kakšen je postopek prenosa delnic z registrskega računa pri KDD z bralca na njegovega sina?

Postopek prenosa delnice (velja za vse vrednostne papirje) je enak, kot če bi delnice prodajali. Torej morata bralec in njegov sin pri eni od borznih hiš odpreti trgovalna računa in nato na sinov trgovalni račun prenesti delnice. Pri tem bi seveda oba morala plačati strošek preknjižbe delnic; minimalni strošek bi znašal okoli 30 evrov. V primeru delnic Save pa v društvu malih delničarjev menijo, da bi takšen prenos obema povzročil le stroške, saj delnic ni mogoče prodati zaradi ustavljenega trgovanja. Poleg tega tečaj na borzi znaša 0,22 evrov, torej gre za hipotetično vrednost 13,20 evra.

Na registrskem računu ima bralec nekaj delnic Mercatorja in Žita. Ali naj jih pusti na sodnem depozitu in kolikšni so stroški, če to stori?

Delnic Žita delničar ne more več imeti, saj so bili mali delničarji iztisnjeni, vsi delničarji pa so prejeli denarno odpravnino. Ce delničar morebiti odpravnine m prejel, naj se obrne neposredno na borzno hišo -lirika, ki je izvajala vse aktivnosti v zvezi s prevzemom in iztisnitvijo, da si zagotovi izplačilo, ki mu pripada. Sodni depozit se obračuna v višini 15 odstotkov vrednosti, kar pomeni, da je v večini primerov strošek sodnega depozita lahko višji kot strošek klasičnega trgovalnega računa. Vendar pa je to odvisno od vrednosti delnic. Poleg tega ne gre pozabiti, da delničar nima pravice do morebitnih dividend, če bodo delnice pristale na sodnem depozitu.

Od KDD je bralka dobila obvestilo, da ima na registrskem računu delnice z oznako KDH3. Kaj naj stori s temi vrednostnimi papirji, saj so ji na eni izmed bank pojasnili, da vrednost delnice znaša borih 7 evrov.

Medjo odnesli rudarji črne luknje

Medij: Nedeljski dnevnik Avtorji: Lucu Aleksander Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 24. 02. 2016 Stran: 15

KALNO OZADJE BANČNIH POSLOV

Šefa NLB je bilo treba ustaviti, pri čemer seje zlizala celotna bančna in finančna srenja vseh političnih in ideoloških barv, kajti iz njihovih vrst jih je največ, ki so lastniki izničenih podrejenih delnic in obveznic ter so tudi nam hudo grozili, ko smo napovedali objavo seznama »podrejencev«


Ko je donedavni predsednik uprave Nove Ljubljanske banke Janko Medja napovedal javno prodajo za okoli 800 milijonov slabih terjatev in skrival v rokavu tudi možnost, da se NLB pošlje v stečaj, če bi ustavno sodišče Slovenije (ki z odločitvami zvesto služi velikemu kapitalu in svojim političnim botrom) odločilo, da se razlaščenim lastnikom podrejenih delnic in obveznic vrne 600 milijonov, si je podpisal smrtno obsodbo. Stečaj bi pomenil, da bi podrejene delnice in obveznice za vedno postale odpadni papir.

Ples na Kajmanskih otokih

Strah pred prihodnostjo

Medij: Svet24 Avtorji: STA,B.B. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 14. 12. 2015 Stran: 9

»Prišla sta tudi predsednik sindikata SKEI Kovinoplastike Lož iz Loške doline in predsednik sindikata Akripola. Presenetljivo pa je bilo, da na srečanju, kljub napovedi v medijih, ni bil navzoč predsednik sindikata SKEI Trimo. Od občinskih svetnikov Občine Trebnje so bili navzoči le trije,« je udeležbo na shodu komentiral predsednik trebanjskega odbora DSD Gregor Kaplan.

»Po shodu je bilo tudi srečanje s predsednico sveta delavcev Trima in predsednikom sindikata Akripola. Prav svet delavcev bo imel v prihodnjih dneh ključno vlogo pri reševanju nastalih razmerje dejal Kaplan.

Dolga bitka malih delničarjev za pravico

Medij: Dnevnik Avtorji: Unknown Teme: Mali delničarji, ZPRE-1 zakon o prevzemih Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 27. 12. 2014 Stran: 6

Malim delničarjem, ki so jih v zadnjih letih večinski lastniki iztisnili iz lastništva, je doslej uspelo izboriti že več kot štiri milijone evrov dodatnih odpravnin, z upoštevanjem zunajsodnih poravnav pa še nekaj milijonov evrov več.


V zadnjih treh letih se je z iztisnitvijo malih delničarjev zaključilo več kot 30 prevzemov, celo več, kot je bilo v tem času objavljenih uradnih prevzemnih ponudb. A iztisnjeni mali delničarji se očitno vedno bolj zavedajo svojih pravic in ne verjamejo cenitvam revizijskih družb, ki kot po tekočem traku potrjujejo iztisnitvene cene. Po zakonu o prevzemih mora večinski lastnik ob iztisnitvi malim delničarjem izplačati pravično denarno odpravnino, ki jo mora preveriti tudi revizor, a je malim delničarjem doslej na sodišču uspelo izbojevati tudi trikrat višje odpravnine.

Dodatni milijoni za male delničarje

Začenja se povezovanje razdrobljenih bank

Medij: Večer Avtorji: Ferluga Irena Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 07. 08. 2014 Stran: 6

Povezovanje bank, od pripojitev do prevzemov, ni enostaven proces. Evropske banke bodo svoje načrte širitve naredile šele po rezultatih stresnih testov

Abanka in Banka Celje, obe v državni lasti, naj bi do konca leta pripravili vse potrebno za združitev. Potem naj bi sledila prodaja. Tako naj bi po neuradnih podatkih zahtevali v Bruslju, kjer naj bi v kratkem dali soglasje k državni pomoči za Abanko, za Banko Celje, kije vlogo za državno pomoč poslala konec aprila, pa naj bi si še vzeli čas za premislek. V Slovenskem državnem holdingu združevanja niso želeli komentirati, iz ministrstva za finance so odgovorili, da procesov, ki so v teku, ne komentirajo.

Povezovanje bo nujno

Aprila je finančni minister Uroš Čufer pretrgal več kot desetletje dolgo jaro kačo povezovanja Gorenjske banke in Abanke, ko je napovedal povezovanje Abanke z Banko Celje. Kako se bo v prihodnje razvijala Gorenjska banka, ki ji je Banka Slovenije določila rok za dokapitalizacijo do konca leta, v banki ne razkrivajo. "O morebitnih povezavah ali konkretnih napovedih je še prezgodaj govoriti, se pa strinjamo, da je konsolidacija slovenskega bančnega sistema potrebna," so odgovorili v službi za odnose z javnostmi v Gorenjski banki. Po neuradnih podatkih naj bi se za banko zanimali štirje interesenti, a je doslej šlo le za ogledovanje.

SKB Banka

Datum skupščine: 
02.06.2014 - 15:00
Naslov: 
v sejni sobi banke št- 611/VI. nadstropje, Ajdovščina 4, Ljubljana.
Status: 
arhivirana
Syndicate content

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.