Uprava Luke Koper podpisala sporazum z žerjavisti

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: Ba. Pa., STA Teme: Gospodarstvo Datum: Sre, 28. feb.. 2018

Stanje v koprskem pristanišču po dogajanju v zvezi s poskusom odpovedi sindikalistu Mladenu Jovičiću se očitno umirja.

Koper – Uprava Luke Koper in Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti sta v torek podpisala sporazum, ki družbi zagotavlja dolgoročni socialni mir, so sporočili iz družbe. Podpisniki so se strinjali, da je sporazum v interesu celotnega pristaniškega sistema in vseh spremljajočih pristaniških dejavnosti.

Socialni sporazum namreč zagotavlja dolgoročno stabilno poslovno okolje in je temelj za kontinuiran in konstruktiven dialog med socialnimi partnerji, so še zapisali v Luki Koper.

Tako se očitno dokončno umirja stanje v koprskem pristanišču po dogajanju v zvezi s poskusom odpovedi pogodbe o zaposlitvi sindikalistu Mladenu Jovičiću. To je prejšnji mesec vodilo v proteste zaradi domnevnega napada na sindikalno delovanje, žerjavisti pa so upočasnili delo v pristanišču, kar je v le nekaj dneh privedlo do večjih zamud, zlasti na kontejnerskem terminalu.

Po maratonskih pogajanjih so uprava in žerjavisti 3. februarja sklenili sporazum o umiritvi razmer, po kateri je uprava med drugim umaknila civilni postopek proti Jovičiću.

V sindikatu žerjavistov so v obdobju zaostrovanja razmer zaradi postopkov proti Jovičiću sicer napovedali preklic socialnega miru. Prvi luški nadzornik Uroš Ilić pa je po zadnji seji nadzornega sveta 16. februarja med drugim pojasnil, da so bile informacije v javnosti netočne, saj se je veljavnost prejšnjega socialnega sporazuma iztekla že julija lani.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.