Se bo Glaser mastil bolj od drugih delničarjev perutnine?

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Sovdat Petra Teme: Mali delničarji, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 01. 09. 2015 Stran: 5

Šele vprašanja delničarja na seji skupščine so razgalila manever šefa Perutnine Ptuj. Z dokapitalizatorjem, ki gaje izbral sam, so člani njegove uprave sklenili opcijske pogodbe za odkup deležev v lastniški družbi PMP Holding? Bi tako dobili več od preostalih delničarjev Perutnine? Pravi kaos pa je (še vedno) tudi z državno strategijo upravljanja naložb. Bo Kad ostal zaklenjen v prevzeti Perutnini?

Roman Glaser, generalni direktor Perutnine Ptuj, je priznal, da ima - kot drugi člani uprave - s SIJ - Slovensko industrijo jekla, ki bo dokapitalizirala Perutnino Ptuj - sklenjeno opcijsko pogodbo. SIJ bi od vodstva Perutnine kupil deleže v družbi PMP Holding, ki ima v Perutnini 10,2-odstotni delež.

Tega Glaser, kije sklical sejo skupščine delničarjev, v sklicu ni razkril. To pa je lahko problematično, saj so Glaser in njegovi člani uprave povezane osebe z družbo. Ali sojo priglasili ATVP, nam na agenciji včeraj popoldne niso znali odgovoriti, odgovor so obljubili za danes.

Zvito do več kupnine?

Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.