Luški delavski direktor razburil zaposlene

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: Kos Suzana Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 02. 07. 2015 Stran: 7

PODJETJA

Pred sredino skupščino delničarjev Luke Koper tlak dvigujejo očitki malih delničarjev, ki se jim je pridružil tudi delavski direktor Matjaž Stare. Njihove kritike letijo na prvo nadzornico Alenko Žnidaršič Kranjc, ki komentarjev ne daje. Delavci pa so nezadovoljni.


»Gospod Stare je že dolgo v družbi in bi lahko na domnevne nepravilnosti opozarjal že prej, ne pa zdaj, ko je tik pred upokojitvijo. Zavračam insinuacije, da naj bi bil SDH pri upravljanju svojih naložb, tudi naložbe v Luki Koper, neaktiven zaradi kadrovskih sprememb oziroma tega, ker se obeta zamenjava našega nadzornega sveta. Vse domnevne nepravilnosti glede predsednice nadzornega sveta Luke Koper Alenke Žnidaršič Kranjc smo razčistili, brez medijev in javnosti, in nobenih dokazov ni, da bi bili očitki na njen račun resnični. Sprememb v nadzornem svetu Luke Koper torej ni pričakovati, sploh pa je rok za širitev dnevnega reda oziroma vložitev nasprotujočih predlogov že potekel,« pojasnjuje Matej Pire, prvi mož SDH.

Delavci: Delavski direktor ne zastopa naših interesov

Društvo malih delničarjev zahteva, da se na skupščini Luke Koper razčistijo očitki, ki so jih tudi v javnem pismu nanizali na račun prve nadzornice. Žnidaršič-Kranjčevi med drugim očitajo, da se operativno vmešava v vodenje družbe, da je k odstopu le po slabih štirih mesecih dela prisilila člana uprave, pristojnega za finance, Tineta Svoljška, ker naj bi želel razčistiti določene nepravilnosti. Male delničarje pa moti tudi dejstvo, da je v Luko poslala enega svojih agentov za prodajo produktov pokojninskega zavarovanja njene družbe, kar naj bi kazalo na konflikt interesov. Prva nadzornica se je komentarju teh očitkov včeraj odrekla.

Na sredini skupščini bo kot eden od pooblaščencev malih delničarjev sodeloval tudi delavski direktor Matjaž Stare. Dejstvo, da bo v imenu malih delničarjev na njej nastopal član uprave, pa je razburilo zaposlene. Svet delavcev Luke Koper se je zato včeraj sešel na izredni seji, saj se ne strinja, da Stare na skupščini nastopa kot zastopnik interesa malih delničarjev. Poudarjajo, da njegova stališča z njimi niso usklajena in da delavski direktor s tem dejanjem ne zastopa interesov zaposlenih.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.