Na kratko

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: STA,Bratanič Jan Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 04. 06. 2015 Stran: 8

Uprava SDH ostaja naklonjena prodaji Telekoma

V SDH po včerajšnji seji uprave, na kateri je ta razpravljal o prodaji Telekoma, niso dajali uradnih izjav. Kot je bilo mogoče izvedeti, uprava ostaja naklonjena prodaji, prav tako je prepričana, da je prodajni postopek vodila dobro. »Odločitev uprave in nadzornega sveta bo javnosti sporočena, ko bodo o prodaji odločali tudi nadzorniki,« je bil včeraj redkobeseden predsednik uprave SDH Matej Pire. Seja nadzornega sveta bo sklicana do konca tedna; na vprašanje, ali jo bo predsednik Samo Lozej sklical že za danes, pa včeraj ni odgovoril.

MDS nad DUTB in ministrstvi

Društvo Mali delničarji Slovenije (MDS) je na Agencijo za trg vrednostnih papirjev (ATVP) zoper Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) ter gospodarskega in finančnega ministrstva podalo prijavo zaradi tržne manipulacije v primeru Save in Istrabenza.

Pokojninska družba A z novim članom uprave

Nadzorni svet Pokojninske družbe A je za novega člana uprave imenoval Blaža Hribarja, ki bo pristojen za vodenje področja upravljanja naložb. Prihodnji teden pa bo tudi zamenjava na čelu družbe. Dosedanji predsednik uprave Peter Filipič odhaja s koncem tedna v pokoj, vodenje Pokojninske družbe A pa bo prevzela Karmen Dietner.

Delničarjem BTC 2,16 milijona evrov

Na včerajšnji skupščini delniške družbe BTC, ki jo vodi Jože Mermal (na sliki) so delničarji potrdili sklep o delitvi bilančnega dobička, po katerem si bodo razdelili 2,16 milijona evrovuziroma 9,6 evra bruto dividende na delnico. Preostalih 11,14 milijona evrov bilančnega dobička bo ostalo nerazporejenega. Ob tem omenimo, da sta BTC in NLB včeraj podpisala pogodbo o 16 milijonov evrov vrednem dolgoročnem posojilu.

ECB ne spreminja obrestne mere

Svet Evropske centralne banke (ECB) se na včerajšnjem zasedanju ni odločil za spremembo denarne politike. Ključna obrestna mera tako ostaja na rekordno nizkih 0,05 odstotka. V ECB, kjer so zadovoljni z učinki programa kupovanja premoženja v višini 60 milijard evrov na mesec, napovedujejo tudi nadaljevanje gospodarske rasti.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.