Mladinska knjiga Založba je dobila zeleno luč za nakup lastnih delnic

NatisniNatisni
Medij: Dnevnik Avtorji: STA Teme: mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 14. 03. 2011 Stran: splet 19.44
 
Ljubljana - Skupščina Mladinske knjige Založbe je za naslednji štiriletni mandat ponovno izvolila dosedanje člane nadzornega sveta Alojza Jamnika, Franca Ješovnika in Ljuba Pečeta. Obenem so sprejeli sklep, s katerim pooblašča upravo, da lahko v imenu in za račun družbe pridobiva lastne delnice do 10 odstotkov vrednosti osnovnega kapitala družbe.
 
Te dodatno pridobljene lastne delnice bo družba lahko pridobila in uporabila izključno za povezovanje oziroma prevzemanje družb založniške in knjigotrške dejavnosti v državah s področja nekdanje Jugoslavije. Uprava družbe je skupščino obvestila, da sta nadzorni svet in uprava sprejela sklep, ki določa kriterije za sprejem ponudb pri odkupu lastnih delnic in pri tem upoštevala predloge malih delničarjev.
 
Skupščina se je na današnji seji obenem seznanila, da je svet delavcev namesto dosedanjega predstavnika delavcev družbe Damjana Švare za štiriletno mandatno obdobje izvolil Klemna Eržena.
 
Delničarji družbe so se seznanili tudi s poročilom o dosedanjem nakupu lastnih delnic na podlagi sklepa, ki so ga delničarji sprejeli lani. Družba je pridobila lastne delnice v višini 3,28 odstotka vrednosti osnovnega kapitala.
 
Na skupščini je predsednik Društva - Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (MDS) Rajko Stanković v imenu delničarja, napovedal izpodbijanje sklepa o podaljšanju mandata dosedanjim nadzornikom pred potekom mandata, saj se do predloga ni opredelil aktualni nadzorni svet družbe.
 
Kot pojasnjujejo v društvu, je bila točka o podaljšanju mandata uvrščena na dnevni red kot dodatna točka, na predlog večinskega delničarja Zvon Dva Holding. "Skladno z določili zakona o gospodarskih družbah, pa je predlaganje v imenovanje novih članov nadzornega sveta v nov mandat, pristojnost obstoječega (starega) nadzornega sveta, ki tega ni storil, niti se do predloga, ki ga je poslal Zvona Dva Holding ni opredelil, zato je sklep izpodbojen," so še zapisali v sporočilu za javnost.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.