Kdo so lastniki Zdravilišča Rogaška?

NatisniNatisni

Medij: Rogaške novice Avtorji: Ni avtorja Teme: Mali delničarji, ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 17. 12. 2010 Stran: 20

Na prispevek o skupščini Zdravilišča Rogaška, ki smo ga objavili pred tednom dni, se je odzvalo Društvo Mali delničarji - Skupaj smo močnejši (MDS). V prispevku smo napovedali, da uprava in nadzorni svet zdravilišča na ponedeljkovi skupščini predlagata povečanja osnovnega kapitala. Med drugim smo zapisali, da Stanislav Pšeničnik preko svojih družb lastninsko obvladuje zdravilišče, na naše vprašanje o lastniški strukturi pa je dejal le, da je še pomembnejši lastnik zdravstvo.


Predsednik Društva MDS Rajko Stankovič je poslal podatke o delniški strukturi zdravilišča: podatki so iz javno dostopne knjige, ki jo vodi Centralna Klirinško depotna družba Ljubljana. Priložil je še podatke iz javno dostopne baze Agencije za javnopravne evidence in storitve o lastništvu družb S. P. Plod, Zdravilišče Zdravstvo in Hotel Sava Rogaška. Iz teh podatkov je razvidno, da je Stanislav Pšeničnik stoodstotni lastnik družb S. P. Plod in Hotel Sava Rogaška. Največji 51-odstotni delež v zdravstvu ima Diagnostični center Vila Bogatin z Bleda, drugi največji lastnik je Abakus-Medico iz Rogaške Slatine, ki ima tri vpise deleža (odstotek, dva in dvajset odstotkov).

Rajko Stankovič je obenem napovedal, da bodo »mali delničarji letos prvič organizirano nastopili na skupščini, kljub togi določbi o notarskem overjanju pooblastil, ki srno jo ravno danes ( 10. decembra, op. a.) dali v presojo Agenciji za trg vrednostnih papirjev v Ljubljani, saj je v nasprotju z določili Zakona o gospodarskih družbah (ZCD-1C)."

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.