Iz Mlinotesta o višjih dividendah...

NatisniNatisni

Medij: In Store (Ostalo) Avtorji: Unknown Teme: Mali delničarji Datum: Tor, 31. maj. 2016 Stran: 10

Uprava in nadzorniki Mlinotesta so prejšnji teden glede odločitev s skupščine predlagali po 0,17 evra dividende, a so delničarji izglasovali nasprotni predlog Vipe Holding, ki je predlagala 0,43 evra dividende. Mlinotest bo tako za dividende skupaj namenil 1,48 milijona evrov. Za InStore so nam s sedeža podjetja to odločitev še dodatno pojasnili in odgovorili na naša dodatna vprašanja:

  • Kdo je napovedal izpodbojno tožbo glede delitve dobička v višini 0,43 evra/delnico?
  • Kdo vse je glasoval za novo (potrjeno) višino dividende? Kdo proti?
  • Koliko glasovalnih pravic (v %) je bilo zastopano na skupščini? Kdo je manjkal?

Vsklicu skupščine Mlinotesta d. d. sta uprava in nadzorni svet predlagala sklep, da se del bilančnega dobička poslovnega leta 2015 v višini 585.100,73 evra uporabi za izplačilo dividend delničarjem. Dividenda bi v tem primeru znašala 0,17 evra bruto na delnico. Na skupščini je delničar Vipa Holding d. d. - v likvidaciji predlagal, da znaša dividenda 0,43 evra bruto na delnico, potrebna razlika pa se sprosti iz drugih rezero družbe Mlinotest. In tak sklep je skupščina tudi potrdila.

K temu sklepu sta izpodbojno tožbo napovedala mag. Kristijan Verbič, predsednik Vseslovenskaga združenja malih delničarjev in delničar Miha Likar, ki gaje na skupščini zastopal pooblaščenec Matjaž Titan.

Uprava je v sodelovanju z NS podala drugačen predlog in ga tudi zagovarjala, je pa seveda dolžna spoštovali sprejete sklepe skupščine in jih tudi izvrševali. Mlinotest ima sicer dovolj virov in premoženja, da bo sprejete skupščinske sklepe lahko izpolnil. Skupno število na skupščini zastopanih delnic in glasovalnih pravic je bilo 2.669.918 delnic in glasov, delež glasovalnih pravic na skupščini prisotnih oziroma zastopanih delničarjev pa je znašal 77,57 % glede na vse delnice z glasovalno pravico.

Delež glasovalnih pravic delničarjev, prisotnih oziroma zastopanih na skupščini: Vipa Holding d. d. - v likvidaciji 48,10 odstotkov, Mlino 23,11 odstotkov, Občina Ajdovščina 6,21 odstotkov in devet posameznih delničarjev, vsak od njih pa ima manj kot 0,1 odstotka delnic družbe" so zapisali v odgovor iz podjetja.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.