Strah pred prihodnostjo

NatisniNatisni

Medij: Svet24 Avtorji: STA,B.B. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 14. 12. 2015 Stran: 9

»Prišla sta tudi predsednik sindikata SKEI Kovinoplastike Lož iz Loške doline in predsednik sindikata Akripola. Presenetljivo pa je bilo, da na srečanju, kljub napovedi v medijih, ni bil navzoč predsednik sindikata SKEI Trimo. Od občinskih svetnikov Občine Trebnje so bili navzoči le trije,« je udeležbo na shodu komentiral predsednik trebanjskega odbora DSD Gregor Kaplan.

»Po shodu je bilo tudi srečanje s predsednico sveta delavcev Trima in predsednikom sindikata Akripola. Prav svet delavcev bo imel v prihodnjih dneh ključno vlogo pri reševanju nastalih razmerje dejal Kaplan.

Ali bo končna odločitev o prodaji sprejeta že danes, je težko napovedati, saj naj bi bile banke razdeljene. Za Trimo bi bilo po nekaterih cenitvah mogoče iztržiti več. Družba KF Finance je na primer v prvi cenitvi konec maja letos ocenila, da so realna pričakovanja po primerljivih ocenah drugih podjetij iz sorodne panoge okoli 44 milijonov evrov, v novi cenitvi konec oktobra pa navajajo ceno 56 milijonov evrov.

Krepijo se tudi pozivi proti prodaji Trima, ki v trebanjski matični družbi zaposluje okoli 350, v skupini pa okoli 700 ljudi. Proti so delavci, ki med drugim zahtevajo, da sedež Trima ostane v Trebnjem in da se njegovo poslovanje ohrani v zdajšnjem obsegu. Menijo tudi, da Trima, ki si letos obeta približno tri milijone evrov dobička, ni treba prodajati in da lahko dolgove poplača sam.

O prodaji Trima je po poročanju medijev pred zadnjo sejo vlade razpravljala tudi koalicija, saj država prek SID banke obvladuje 17,2-odstotni delež družbe. (bb, sta; foto: bp)

POSTOPEK PRODAJE TREBANJSKEGA TRIMA bo morda končan že danes, glasovi proti prodaji pa postajajo vse glasnejši, saj na Trimu sloni gospodarski in socialni razvoj trebanjske občine.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.