Matić v Luki dobiva žerjavista v upravo

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: Gleščič Katja Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 22. 09. 2015 Stran: 4

Kmalu nov delavski direktor - Sindikat žerjavistov predlaga Stojana Čeparja

Novi delavski direktor v Luki bo zelo verjetno žerjavist Stojan Čepar, ki je zdaj predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu Luke. Svet delavcev Luke bo o tem odločal v mesecu dni. V njem ima večino prav sindikat žerjavistov, tako da je Čeparjeva izvolitev zelo verjetna. Dosedanji delavski direktor Matjaž Stare, ki se mu mandat konča sredi oktobra, Luko zapušča.


KOPER ► Svet delavcev Luke je do sedaj dobil eno kandidaturo za delavskega direktorja: sindikat žerjavistov je za svojega kandidata izbral Stojana Čeparja. "V sindikatu smo se uskladili in sem sprejel. Moja prednost je v tem, da Luko zelo dobro poznam, tako operativo in delo na terminalih kot tudi režijo, saj sem šest let v nadzornem svetu," pravi 38-letni Čepar. Ima srednješolsko izobrazbo tehnične smeri, pravi pa, da je sredi študija mednarodnega trženja ob delu za pridobitev sedme stopnje izobrazbe. V primeru, če bo izvoljen za delavskega direktorja, bo odstopil kot član nadzornega sveta.

Svet delavcev, ki mu predseduje Marko Grabljevec, kandidature še zbira; kandidate lahko predlagajo reprezentativni sindikati v podjetju ali trije člani sveta delavcev. Sindikat pristaniških delavcev svojega kandidata ne bo predlagal.

Svet delavcev bo volitve predvidoma razpisal v začetku oktobra. V 13-članskem svetu delavcev Luke je največ članov iz vrst sindikata žerjavistov, zato je podpora Čeparju zelo verjetna. A sam je še previden: "Za zdaj je res tako, a nikoli se ne ve, raje počakajmo do volitev." Po izvolitvi v svetu delavcev mora novega delavskega direktorja za člana uprave formalno potrditi še nadzorni svet.

Dosedanji delavski direktor Matjaž Stare se ne bo potegoval za nov štiriletni mandat. "To sem povedal že pred letom dni in to še vedno drži," pravi. S svojim ravnanjem se je v zadnjem obdobju oddaljil od sveta delavcev, ko je na septembrski skupščini Luke nastopil kot pooblaščenec društva Mali delničarji. Svet delavcev se je od te poteze Stareta distanciral.

Stare po koncu mandata ne bo ostal v Luki. "Moja zaposlitev je bila začasna, vezana na mandat delavskega direktorja," pravi. Na vprašanje, ali že ima novo zaposlitev, odgovarja, da si bo najprej vzel pol leta časa za dokončanje doktorata, potem pa bo razmišljal o prihodnosti.

Če bo Stojan Čepar izvoljen, se bo v upravi Luke pridružil predsedniku Dragu Matiču, namestniku Andražu Novaku ter nedavno imenovani članici uprave za finance Ireni Vincek.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.