Skupščina delničarjev o dobičku Luke Koper

NatisniNatisni

Medij: Primorski dnevnik Avtorji: STA Teme: ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 09. 07. 2014 Stran: 2

ISTRA

KOPER - Delničarji Luke Koper so na včerajšnji redni skupščini soglasno podprli nasprotni predlog države o uporabi bilančnega dobička za leto 2013 v višini 3,72 milijona evrov. Od omenjene vsote bodo tako 2,24 milijona evrov uporabili za izplačilo dividend v višini 0,16 evra na delnico, preostanek dobička v višini 1,48 milijona evrov pa ostaja nerazporejen. Uprava in nadzorni svet sta sprva sicer predlagala, da se za izplačilo dividend uporabi 1,4 milijona evrov, kar znese 0,10 evra na delnico, preostanek bilančnega dobička v znesku 2,32 milijona evrov pa ostane nerazporejen.

Na skupščini, na kateri je bilo prisotnih 72,33 odstotka delnic z glasovalno pravico in ki je minila brez razprave v slabe pol ure, so se delničarji med drugim seznanili s sprejetim letnim poročilom matične družbe in skupine Luka Koper za leto 2013, z mnenjem revizorja in s poročilom nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila družbe. Prav tako je skupščina podelila razrešnico članom uprave in nadzornega sveta za leto 2013, za tekoče poslovno leto pa je za revizorja imenovala revizijsko dražbo KPMG Slovenija.

Skupščina je določila tudi višino plačil za člane nadzornega sveta za naslednjih 12 mesecev. Nadzorniki bodo tako za udeležbo na posamezni seji prejeli 275 evrov bruto sejnine, poleg tega pa še osnovno plačilo za opravljanje funkcije v višini 1 1 .000 evrov bruto letno na posameznega člana.

Delničarji so podprli tudi spremembo statuta družbe, po kateri je za veljavnost sklepa, ki ga sprejme nadzorni svet, potrebna večina, določena z zakonom. S tem popravkom statut usklajujejo z veljavnim zakonom o gospodarskih družbah. Statut je do zdaj namreč določal, da mora za uveljavitev sklepa, ki ga sprejme nadzorni svet, glasovati večina prisotnih članov nadzornega sveta.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.