Mohar in Satler za Cetis-Graf ponudila drobiž

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: Polanič Matajž Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 11. 09. 2012 Stran: 8

Ljubljana - Marko Mohar in Matjaž Satler sta včeraj stopila še korak bliže prevzemu popolnega nadzora nad celjsko grafično skupino Cetis. Njun Gorenjski tisk je namreč včeraj objavil tudi ponudbo za prevzem družbe Cetis-Graf, ki ima v lasti skoraj 40 odstotkov celjskega Cetisa. Prevzem Cetis-Grafa je sicer le še stvar formalnosti, saj Gorenjski tisk obvladuje že 95 odstotkov vseh delnic, dobra dva odstotka delnic sta v lasti Zvona Dva Holdinga v stečaju, prav toliko delnic ima v lasti Cetis, preostali odstotek pa je v lasti petih fizičnih oseb.

Skupno bo Moharja in Satlerja prevzem Četis-Grafa, ki ima več kot šest milijonov evrov premoženja in nobenih dolgov, stal le štiri milijone evrov. Kot smo razkrili v Dnevniku, sta namreč Mohar in Satler za štiri milijone evrov že v začetku leta odkupila terj atev Banke Celje do Zvona Dva Holdinga v stečaju, ki je bila zavarovana z delnicami Cetis-Grafa. Sredi julija je nato njun MSIN Razvoj objavil poziv za javno dražbo, le deset dni kasneje pa je Gorenjski tisk na tej dražbi za vsega štiri milijone evrov kupil Cetis-Graf. Morebitni drugi interesenti, ki so se v zadnjih mesecih zanimali za nakup Cetis-Grafa, na dražbi niso imeli realnih možnosti za uspeh, saj sta Mohar in Satler že v razpis vključila številne varovalke in prepreke za njima neljube snubce.

 

Po končanem prevzemu Cetis-Grafa bosta morala Mohar in Satler objaviti tudi prevzemno ponudbo za Cetis, kije že od vsega začetka njuna končna tarča. Koliko bosta Gorenjski tisk in Cetis-Graf ponudila za Cetis, Mohar za zdaj še ne želi razkriti. Bosta pa morala Gorenjski tisk in Cetis-Graf s svojo ponudbo v prvi vrsti prepričati Kapitalsko in Slovensko odškodninsko družbo, Triglav Naložbe, Kovinoplastiko Lož in Skupino NKBM. Ta skupina lastnikov ima namreč v lasti skoraj 50 odstotkov Cetisa, brez njihovih delnic paMoharju in Satlerju ne bi uspelo priti čez mejo 90 odstotkov, ki bi jima omogočila tudi iztisnitev malih delničarjev.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.