Na kratko

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: Bratanič Jan Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 31. 08. 2012 Stran: 8

Andro Ocvirk prvi nadzornik Cimosa

Za novega predsednika nadzornega sveta je bil včeraj izbran Andro Ocvirk, ki že vrsto let vodi nadzorni svet Cimosa. Za predsednika revizijske komisije je bil imenovan Stojan Nikolič.

Veselinovič prevzel vodenje Gea College

Draško Veselinovič, kije aprila odstopil s funkcije izvršnega direktorja družbe KD Group, je postal predsednik uprave družbe Gea College.

Fotona v izplačilo dividend

Delničarji Fotone, kije eden izmed najuspešnejših svetovnih razvijalcev in prodajalcev laserske opreme, si bodo v obliki dividend razdelili dobrih 361.000 evrov bilančnega dobička. Skupščina je namreč potrdila nasprotni predlog delitve bilančnega dobička, ki ga je podal direktor družbe Matjaž Lukač.

Delničarjem Kompas MTS 0,33 evra dividende

Čeprav sta tako društvo MDS kot tudi Kad vložila nasprotna predloga delitve bilančnega dobička družbe Kompas MTS, z njima nista uspela. Družba Proaltia, ki ima v lasti 86-odstotni delež Kompasa MTS, je namreč predloga zavrnil in potrdil predlog uprave ter nadzornega sveta, po katerem bo Kompas MTS izplačal 0,33 evra bruto dividende na delnico.

M1 pred izredno revizijo

Na včerajšnji skupščini družbe Ml je bilo vse v znamenju razširjenega dnevnega reda, saj je 10 delničarjev vložilo zahtevo za izredno revizijo. Slednjo bo po nasprotnem predlogu društva MDS opravljala revizijska hiša Deloitte in ne prej imenovana hiša Evidas.

Juteks z dobičkom

Potem ko je Skupina Juteks v prvih šestih mesecih lanskega leta ustvarila dva milijona evrov izgube, je v enakem obdobju letos pridelala nekaj več kot pol milijona evrov čistega dobička. Hkrati so se zvišali tudi prihodki, in sicer za kar devet milijonov evrov, na 30 milijonov evrov.

Skupina Žito z izgubo

Skupina Žito je v prvem letošnjem polletju ustvarila skoraj 55 milijonov evrov prihodkov, čista izguba pa je znašala 0,4 milijona evrov.

SID banka z dobičkom

SID banka je v prvih šestih mesecih letos ustvarila 8,5 milijona evrov čistega dobička, kar predstavlja 5,7-odstotno rast naletni ravni. Banka, ki ima 4,1 milijarde evrov bilančne vsote, je v prvih šestih mesecih ustvarila 32 milijonov evrov čistih obresti, s čimer je za dobrih šest milijonov evrov presegla lanski izkupiček. Potem ko je imela lani za dobrih 13,7 milijona evrov oslabitev, je bila ta številka letos višja za dobrih osem milijonov evrov.

Padec prihodkov Term Dobrna

Terme Dobrna so v prvih šestih mesecih letos ustvarile dobrih 3,8 milijona evrov prihodkov, medtem ko so lani prihodki presegli štiri milijone evrov. Poslovni izid istega obdobja je letos dosegel slabih 5500 evrov, kar je skoraj 13-krat manj kot lani.

Valencia išče 4,5 milijarde evrov pomoči

Varčevalni ukrepi v Španiji so močno prizadeli pokrajine. Valencia, gospodarsko tretja najpomembnejša pokrajina za Katalonijo in Madridom, je tako včeraj napovedala, da bo vlado v Madridu zaprosila za 4,5 milijarde evrov pomoči.

Popravek

Včeraj smo pomotoma zapisali, da je Cinkarna Celje v preteklih letih slabila naložbe, povezane s propadlim Zvonom Ena Holdingom. Cinkarna Celje nikoli ni imela nikakršnih posojil ali naložb povezanih z Zvonom Ena Holdingom in jih tudi niso mogli slabiti. Za napako se prizadetim opravičujemo.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.