17 evrov ni dovolj

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: S. R. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 07. 12. 2011 Stran: 3

Svet delavcev o prevzemni ceni za Plamo-pur Svet delavcev Plame pur ocenjuje, da je cena, ki jo v prevzemni ponudbi ponujajo prevzemniki, prenizka. Zato menijo, da ni smiselno, da zaposleni in mali delničarji zdaj prodajo svoje delnice. "Vsak se bo na koncu odločil sam," še pravi član sveta delavcev Andrej Muha.


HRUŠICA ► Prevzemniki - sklad Moneta ter družbe AG, Plasta in Termoplasti-plama - za delnico Plame-pur ponujajo 17 evrov; gotovinsko plačilo v celoti velja v primeru, da lastnik proda 534 ali manj delnic, nad to količino pa velja kombinirano plačilo: za vsako delnico bi dobil po 15 evrov, po dva evra pa v obveznicah. To pomeni, da bi za vsakih dopolnjenih 535 delnic dobil v denarju izplačanih 8026,15 evra, poleg tega pa še eno obveznico. Če pa bi prodal natanko 534 delnic, bi dobil 9078 evrov.

Svet delavcev Plame-pur se je včeraj sestal s predstavniki sindikatov, upravo in predstavniki prevzemnikov. Ti so jim orisali, kako vidijo prihodnost podjetja, predstavili so jim tudi vizijo poslovanja in razvoja.

Svet delavcev je glede na podano ponudbo, prospekt in na podlagi razgovora s prevzemniki ocenil, da v tem trenutku zaradi nizke ponujene odkupne cene ni smiselno, da zaposleni in mali delničarji prodajo svoje delnice. "Dejstvo, da prevzemniki del kupnine ponujajo v obveznicah (pri prodaji več kot 534 delnic, op. a.), še niža privlačnost ponudbe. Sicer pa se bo vsak lastnik na koncu odločil sam," pravi predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu in član sveta delavcev Andrej Muha.

Knjigovodska vrednost delnice podjetja je 24,2 evra. Plama-pur kljub recesiji posluje uspešno. Redno plačuje svoje obveznosti, zadržalo je nizko zadolženost in izplačuje dividende.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.