Posel na kratko

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: Nuredini Luki Teme: Mali delničarji, Sklici skupščin delniških družb Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 22. 06. 2010 Stran: 24

SID banka Iskri Avtoelektriki posodila 12 milijonov evrov

Predsednik uprave družbe Iskre Avtoelektrike Edvin Sever in predsednik uprave SID banke Sibil Svilan sta včeraj podpisala pogodbo, s katero je Iskra Avtoelektrika pridobila desedetno posojilo za financiranje projekta Mehatronski sistemi za okolju prijazna transportna sredstva v višini 12 milijonov evrov. Pričakovani učinki projekta naj bi bila prodaja v višini 450 milijonov evrov, dodana vrednost 50.000 evrov na zaposlenega in rast deleža novih proizvodov v prodaji.


V upravni odbor PDP še Kandričeva in Prašnikar

Kapitalska družba, Slovenska odškodninska družba ter D.S.U. bodo na skupščini posebne družbe za podjetniško svetovanje PDP za dodatne člane upravnega odbora imenovali Metko Kandrič in Janeza Prašnikarja. Odločali bodo tudi o sejninah upravnega odbora, in sicer bo predsednik upravnega odbora za sejnine prejel 357 evrov bruto, preostala člana odbora pa 275 evrov bruto.

Nadzornikom Medexa 12.000 evrov nagrade

Delničarji Medexa bodo na skupščini 22. julija nadzornemu svetu podelili 12.000 evrov nagrade, kar pomeni, da bo vsak član za svoje delo prejel 4000 evrov nagrade. Bilančni dobiček v višini dobrih osmih milijonov evrov bo predvidoma ostal nerazporejen, po predlogu uprave pa se bo delniška družba tudi preoblikovala v družbo z omejeno odgovornostjo. Največji lastnica družbe je preko svojega podjetja predsednica uprave Aleška Kandus Bencina, vnadzomem svetu pajemed drugim tudi njen soprog Gregor Bencina.

NFD po nakupih Maksime Investa

NFD Holding je minuli četrtek kupila 500 delnic Maksime Investa in ima po novem v lasti pet odstotkov oziroma 485.000 delnic družbe. Delnice ji je verjetno prodal Zvon Ena ID, ki je v tem mesecu prodal že 8500 delnic družbe. Omenimo še, da je v petek Tadej Kotnik, znan iz zgodbe o boju malih delničarjev Istrabenza, kupil 3105 delnic družbe in postal 20. največji lastnik Maksime Investa.

KS Naložbe z novim nadzornikom

Delničarji družbe KS Naložbe, ki je preko ciprske družbe v večinski lasti Igorja Laha, se bodo na julijski skupščini seznanili z odstopom nadzornika Iztoka Debeljaka in v nov nadzorni svet imenovali Franca Pevca. Bilančni dobiček v višini 2,3 milijona evrov bo predvidoma ostal nerazporejen.

Za dividende Sanolaborja 13,9 evra

Delničarji družbe Sanolabor, ki je v lasti menedžerjev družbe, si bodo za dividende izplačali 353.282 evrov oziroma 13,9 evra bruto na delnico. Preostali del bilančnega dobička v višini 9,7 milijona evrov bo predvidoma os»tal nerazporejen. Družba je lani relativno uspešno poslovala, saj so se ji čisti prihodki zvišali za tretjino in so znašali 59,2 milijona evrov, za slabo tretjino pa se je bil višji tudi čisti dobiček, kije znašal dva milijona evrov.

Nadzornikom Term Maribor 40.000 evrov nagrade

Delničarji Term Maribor so na včerajšnji skupščini za izplačilo dividend namenili dobrih 666.000 evrov oziroma 0,3 evra na delnico. Preostanek bilančnega dobička v višini 1,19 milijona evrovje ostal nerazporejen. Šestčlanskemu nadzornemu svetu pa so namenili 40.000 evrov nagrade. Največji lastnik term je NFD Holding, ki ima v lasti 72-odstotni delež, sledi pa Sava (14,6 odstotka).

Nadzorniki družbe Goričane z novim mandatom

Delničarji tovarne papirja Goričane bodo na skupščini, ki je predvidena za 22, julij, članoma nadzornega sveta Simonu Zdolšku ter Izidorju Rejcu podaljšali mandat za dve leti. Delničarji so si že na majski skupščini za dividende izplačali 8,5 milijona evrov oziroma 19 evrov bruto na delnico, medtem ko je preostali del dobička v višini 67.670 evrov ostal nerazporejen.

Dobiček Zavarovalnice Tilia ostaja nerazporejen

Delničarji Zavarovalnice Tilia, od tega je največja Sava Re s 99,7-odstotnim deležem, bodo na skupščini 20. julija odločali o uporabi bilančnega dobička. 432.827 evrov dobička bo po predlogu uprave ostalo nerazporejenega.

BDP na prebivalca za 14 odstotkov nižji od povprečja EU

Bruto domači proizvod (BDP) na prebivalca, izražen v kupni moči, je v državah članicah EU lani precej odstopal od povprečja. V Luksemburgu je dosegel 268 odstotkov povprečnega BDP na prebivalca, v Bolgariji pa 41 odstotkov povprečnega BDE V Sloveniji je bil BDP na prebivalca 14 odstotkov pod povprečjem EU.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.