Zadnji Šrotov poskus

NatisniNatisni

Medij: Žurnal24 Avtorji: Zalaznik Janez Teme: ZPRE-1 zakon o prevzemih Rubrika / Oddaja: Biznis Datum: 15. 09. 2009 Stran: 13

Posojila, ki jih ne moremo vrniti, zamenjajte za delnice.

To namerava Infond Holding Boška Šrota in Pierpaola Ceranija predlagati vsem, ki so Infondu posojali denar. O predlogu bodo glasovali na skupščini 15. oktobra. Premoženja le za desetino Vseh posojil je za kar 156 milijonov evrov. Skoraj polovico je priskrbel večinski lastnik Infonda Center Naložbe, več kot 50 milijonovpa na Šrotov ukaz družbe iz skupine Pivovarna Laško.

Med bankami je najbolj nasedel Hypo Bank z 11,6 milijona evrov posojil, Gorenjska banka pa jih je dala za 2,2 milijona. Tudi Perutnina Ptuj, ki jo vodi Roman Glaser, je prispevala 6,2 milijona evrov posojil, Zlata Moneta 2 pa kar deset.

Največje premoženje Infond Holdinga so bile delnice Mercatorja in Pivovarne Laško, pojasnjujejo v gradivu za skupščino. Zaradi zasega zastavljenih delnic je Infond Holdingu konec avgusta ostalo le še za slabih 12 milijonov evrov teh delnic.Predlog. 156 milijonov evrov zamenjajte za delnice.

Šrot iz nadzornih svetov

Pivovarna Laško bo 13. oktobra kot večinska lastnica na skupščini Radenske in Pivovarne Union iz nadzornega sveta odpoklicala Boška Šrota. Od včeraj lahko družbe iz skupine prosto razpolagajo z delnicami Mercatorja. Urad za varstvo konkurence je umaknil "plombo", ki jo je na delnice dal zaradi kršitve zakona o prevzemih. Boško Šrot je sicer še na plačilni listi Pivovarne Laško, saj mu teče odpovedni rok.

AttachmentSize
Z.pdf129.78 KB

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.