POP TV: Todorić dokončno zavladal Mercatorju

NatisniNatisni

Todorić dokončno zavladal Mercatorju (za prenos TV posnetka iz oddaja 24ur zvečer kliknite na sliko ali tukaj)

 

PETRA KERČMAR: Ja, tudi pri Mercatorju se je odvijala velika politična bitka in še zdaj se, danes pa se je iztekla še Agrokorjeva prevzemna ponudba za preostalih 47 odstotkov najboljšega soseda in po neuradnih podatkih je hrvaški tajkun Ivica Todorić dokončno zavladal največjemu slovenskemu podjetju. Več pa Marko Milenkovič.

 

MARKO MILENKOVIČ: Megalomanske sanje so sanjali mnogi. Skoraj brez izjeme so se sanje sprevrgle v nočne more. Le največji sanjač z največjimi sanjami bo kot kaže uspel, danes ugotavlja Rajko Stankovič, predstavnik Malih delničarjev.

 

RAJKO STANKOVIĆ (MDS, Društvo malih delničarjev): Je 8.000 delničarjev sprejelo to ponudbo, torej je v strukturi ostalo še približno 3.100 delničarjev. V procentih za teh 3.100 delničarjev lahko rečemo, da je to približno 4 procente.

 

MILENKOVIČ: Todorić je dobro polovico Mercatorja že kupil, njegova prevzemna ponudba pa se le ni nanašala zgolj na male delničarje, ampak tudi na banke, sklade in še enega sanjača, Zorana Jankovića. Prav njegovo zapuščino je Todorić danes dokončno poteptal.

 

STANKOVIĆ: Je pa sigurno šel čez 75 procentov in takrat bo seveda razmislil morda tudi iz organiziranega trga.

 

MILENKOVIČ: Tudi Janković je, oziroma bo, za svoj poldrugi odstotek Mercatorjevih delnic, ki jih še ima KLM lahko iztržil dobrih 5 milijonov evrov, kar mu je omogočil varuh konkurence.

 

ANDREJ KRAŠEK (direktor Agencije za varstvo konkurence): Na začetku bi rad povedal, da je agencija sprejela odločbo, s katero je dovolila koncentracijo podjetij Agrokor in Mercator.

 

MILENKOVIČ: A zdi se, da povezave ni pogledal bliže, kot mu omogoča pogled z balkona. Mercatorju sose namreč letos iztekle zaveze, ki jih je dal njegovim predhodnikom, sam pa je edini varuh konkurence,ki Agrokorju ni postavil nobenih novih pogojev, pa čeprav…

 

TONI BALAŽIČ (predsednik uprave Mercatorja): …se preko tega oblikuje največji trgovec v jugovzhodni Evropi in velikost je izrednega pomena v trgovini.

 

MILENKOVIČ: Ob tem ne ostaja dosti več od upanja. Zadnji dan prevzema, ko je Mercator na borzi izgubil skoraj 2,5 odstotka in pristal pri vsega 81 evrih za delnico ni signal prihajajočih časov.

 

KERČMAR: Kar je seveda daleč, daleč od prve vrednosti, a pustimo to zdaj. Danes je lahko tudi lep dan.

 

Podatki o avtorjih prispevka:

 

TV/ Oddaja : POP TV, 24 ur zvečer 01. 09. 2014

Novinar: Marko Milenković, Petra Krčmar

Doseg / Reach: 1.054.000

Država / Country: Slovenija

Čas / Time: 21:40

Trajanje / Duration: 2 min 1

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.