Delničarjem Cinkarne Celje za leto 2022 3,20 evra dividende

NatisniNatisni

Medij: STA  Avtorji: STA Teme:  mali delničarji Datum: Torek, 13. februar 2024 

 

Skupščina Cinkarne Celje je danes potrdila nasprotni predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki delničarjem namenja 3,20 evra dividende na delnico, so sporočili iz Društva Mali delničarji Slovenije. Gre za delitev bilančnega dobička za leto 2022, ki ga družba lani ni razdelila, da je lahko obdržala državno pomoč za omilitev energetske krize.

Skupščina Cinkarne Celje je danes potrdila nasprotni predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki delničarjem namenja 3,20 evra dividende na delnico, so sporočili iz Društva Mali delničarji Slovenije. Gre za delitev bilančnega dobička za leto 2022, ki ga družba lani ni razdelila, da je lahko obdržala državno pomoč za omilitev energetske krize. Na podlagi predloga SDH bo Cinkarna Celje od bilančnega dobička za leto 2022 v višini 25,01 milijona evrov za dividende namenila dobrih 25 milijonov evrov oz. 3,20 evra bruto na delnico. Preostali del bilančnega dobička v znesku okoli 6000 evrov bo ostal nerazporejen.Dividende bo izplačala 23. februarja.

 

Uprava družbe je predlagala izplačilo dividend v višini 2,77 evra bruto na delnico, za kar bi skupno namenili 21,65 milijona evrov. Vseslovensko združenje malih deležnikov pa je predlagalo, da bi z izplačilom dividend za leto 2022 počakali in ga izvedli skupaj z izplačilom za leto 2023. S tem bi se po njihovih navedbah izognili dvojnim stroškom izplačila. Ti namreč nepotrebno in nesorazmerno bremenijo manjše vlagatelje, ki jih je v družbi Cinkarna Celje 2600, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Ob vse višjih stroških in nadomestilih, ki jih obračunavajo borzno-posredniške družbe in finančni posredniki, lahko tako stroški izplačil dividend v primerih številnih malih delničarjev predstavljajo pretežni del, pogosto pa kar celotne prejete dividende, so pojasnili.

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.