Alte ni več - še skladi prodani Triglavu

NatisniNatisni

Medij: Finance Live Avtorji: Petra Sovdat  Teme:  mali delničarji, Triglav Datum: Petek, 21. september 2018 Ura: 11:42 Vir: TUKAJ

Družba Alta Skladi bo danes uradno prodana Triglav Skladom - prodaja bo sicer uradna po tem, ko novi lastnik pridobi ustrezna dovoljenja regulatorjev, to pa zna trajati nekaj mesecev.

Spomnimo, da je v začetku tedna borznoposredniški del doslej največje borzno-finančne skupine pri nas. Alto Invest, kupila BKS banka, ki mora tudi še počakati na dovoljenja. BKS še čaka tudi na dovoljenja za nakup Gorenjske borznoposredniške družbe (GBD). S tem bo nastala nova največja BPH pri nas.

Skupna vrednost transakcije po naših neuradnih informacijah znaša okoli 30 milijonov evrov, to si bodo razdelili štirje lastniki skupine. V tej ima 54,12-odstotni delež družba Publikum Holding, katere lastnika sta Zvone Taljatin Dean Čendak, 30,4-odstotni delež ima družba Glen, v kateri je največji, četrtinski družbenik Bojan Papič (družbe se verjetno spomnite kot nekdanje menedžerske lastniške družbe pohištvenega trgovca Lesnina), 15,48-odstotni delež pa ima Gaznafta Investments, ki je v lasti Iva Pušnika.

Dodajmo še to, da je poslovna stavba, v kateri je zdaj bila Alta na Železni cesti v lasti NLB in je naprodaj.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.