V upravo šest Kitajcev

NatisniNatisni

Medij: Večer (V žarišču) Avtorji: Srečko Klapš Teme: Mali delničarji Datum: Pet, 17. avg.. 2018 Stran: 2

HISENSE PREVZEMA NADZOR 

Uprava Gorenja odslej dvanajstčlanska, septembra bo še šest novih nadzornikov. Hisense umika delnice z borze in iztiska male delničarje po dvanajst evrov


Novi člani uprave, vseh šest jih prihaja iz Kitajske, so mandat začeli včeraj in bodo v Sloveniji, kot sporočajo iz Gorenja, delovali v skladu z veljavnimi delovnimi vizumi oziroma drugimi ustreznimi dovoljenji. Novi člani uprave so: dr. Lan Lin, Chiao Liu, Jianmin Han, Lu Hou, Anguo Yan in Changchun Sun. Franjo Bobinac ostaja predsednik uprave, Lan Lin pa bo podpredsednik uprave. "Našli smo strateškega lastnika in partnerja, s katerim bo Gorenje lahko raslo in se razvijalo hitreje. 

Že zelo kmalu bomo lahko z razvejanimi povezavami v dobavnih verigah izkoristili boljše nabavne pogoje pri nakupu surovin in materialov. Kmalu bodo tudi vidni prvi učinki skupnih raziskav in razvoja ter zapolnitve proizvodnih zmogljivosti v vseh Gorenjevih obratih v Evropi," je ob razširitvi uprave povedal Bobinac.

Gorenje je včeraj objavilo tudi sklic 27. skupščine delničarjev, ki bo v ponedeljek 17. septembra in na kateri bo Hisense v nadzorni svet, potem ko so dosedanji nadzorniki Corinna Claudia Graf, Bernard Charles Pasquier, Miha Košak in Bachtiar Djalil, že podali odstopne izjave, predlagal šest svojih članov, to so Yeguo Tang, Shaoqian Jia, Huizhong Dai, Caixia Chen, Yuling Gao, Xin Liu, in Wenzhong Liu, za štiriletni mandat od 18. septembra naprej.

Prav tako predlagajo umik delnic Gorenja z Ljubljanske in Varšavske borze ter izstisnitev in poplačilo malih delničarjev po dvanajst evrov za delnico, za kar je Hisense predložil tudi bančno jamstvo češke izpostave banke HSBC.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.