Prevzem Gorenja seje uradno začel

NatisniNatisni

Medij: Novi tednik Celje (Ostalo) Avtorji: J. I. Teme: Mali delničarji Datum: Čet, 31. maj. 2018 Stran: 4

Kitajska družba Hisense je v torek objavila prevzemno ponudbo za nakup delnic Gorenja, Tako kot je napovedala že v prevzemni nameri, za delnico ponuja 12 evrov. Hisense je v preteklih dneh že odkupil malo manj kot tretjino vseh delnic Gorenja, zato se ponudba nanaša na preostale delnice družbe. Lastniki lahko delnice prodajo do 26. junija. 


Delnice je pred objavo prevzemne ponudbe prodalo nekaj malih delničarjev, največji delež pa je prodala nizozemska družba Home Products Europe, ki je bila petodstotni delničar Gorenja. Družba je v lasti Philipa Sluiterja, ki je pred časom javno opozarjal na napake v Gorenju. 

Heisense, ki je sicer že napovedal, da ga zanima pridobitev več kot polovičnega deleža v Gorenju, lahko v prevzemni ponudbi računa še na približno 50 odstotkov delnic. Državna Kapitalska družba namreč v skladu s strategijo upravljanja državnih naložb svojega 16-odstotnega deleža v Gorenju ne sme prodati. 

Kitajska družba je ob objavi prevzemne ponudbe ponovno poudarila, da želi v Gorenje vstopiti kot strateški partner. Prepričana je, da bo prevzem koristil obema družbama, ker se na področju bele tehnike in zabavne elektronike dopolnjujeta. »V Gorenju bomo ohranili stabilnost upravljanja in delovna mesta. Obdržali bomo ime podjetja in vse blagovne znamke, sedež družbe bo ostal v Velenju,« so napovedali v družbi Heisense.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.