Za delnico Term Topolšica 26 evrov

NatisniNatisni

Medij: Novi tednik Celje (Gospodarski barometer) Avtorji: J. I. Teme: Mali delničarji Datum: Čet, 24. maj. 2018 Stran: 4

Ljubljanska družba Intus Invest, ki je lastniško povezana z družino Hermana Rigelnika, je objavila prevzemno ponudbo za odkup delnic Term Topolšica. Za delnico ponuja 26 evrov, ponudba velja do 13. junija. 


Intus Invest je že zdaj največji lastnik term. Najprej je januarja letos od holdinga ACH kupil malo manj kot 25-odstotni delež. V naslednjih mesecih je odkupil delnice še od nekaterih manjših delničarjev, tako da zdaj lastniško obvladuje že 32 odstotkov zdravilišča. 

Kljub temu je lastništvo Term Topolšica še vedno zelo razpršeno. Drugi največji delničar je z malo več kot 25-odstotnim deležem Združenje multiple skleroze Slovenije, kjer nad prodajo, tako so vsaj rekli ob objavi prevzemne namere prejšnji mesec, niso najbolj navdušeni. Tretja po vrsti je Avtotehna v lasti DUTB, ki je malo manj kot 13 odstotkov delnic kupila januarja letos od velenjske družbe Fraktal-Consulting v stečaju in za delnico plačala 25 evrov. Večji lastnik term so tudi Ptujske pekarne, ki so prav tako v lasti slabe banke.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.