Janša je lastnik Krvavca

NatisniNatisni

Medij: Gorenjski glas Avtorji: Vilma Stanovnik Teme: Mali delničarji Datum: Tor, 10. apr.. 2018 Vir foto: www.rtc-krvavec.si

Alpska investicijska družba je nakazala kupnino in tako prevzela RTC Krvavec.

Kranj - Kot je znano od začetka decembra, je Alpska investi­cijska družba, katere lastnik in direktor je kranjski podje­tnik Janez Janša, uspela s po­nudbo za nakup RTC Krvavec. Po nekaj zapletih, ki so zadržali izpolnitev pogodbe, sta Alpska investicijska družba kot kupec in Unior kot pro­dajalec na začetku februarja podpisala aneks k prodajni pogodbi, s katerim sta podalj­šala rok za izpolnitev do sredi­ne tega meseca.

Že takrat  so na Alp­ski investicijski druž­bi (oziroma direktor Janez Janša) zagotavljali, da imajo v celoti zagotovljena finanč­na sredstva za plačilo delnic in da za nakup ne bo zastav­ljeno premoženje RTC Krva­vec, prav tako pa tudi, da bodo z novimi razvojnimi načrti in skrbnim gospodarjenjem omogočili napredek gorske­mu športno-rekreativnemu središču, ohranili delovna mesta ter pripomogli k razvo­ju regije.

Alpska investicijska družba naj bi konec prejšnjega tedna za delnice plačala nekaj manj kot 1,7 milijona evrov ter prev­zela za štiristo tisoč evrov kre­dita RTC Krvavec, za 4,1 mi­lijona kredita RTC Krvavec pa je prevzela banka lntesa Sanpaolo.

Neuradno informacijo smo včeraj želeli preveriti tudi pri upravi Uniorja, vendar nam do zaključka redakcije niso poslali odgovora.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.