Batagelj je že prešerne volje

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice (Aktualno) Avtorji: Saša Dragoš Teme: Mali delničarji Datum: Pet, 13. okt.. 2017 Stran: 3

Danes uradni rezultati prevzemnega postopka za Certo holding, ki ga vodi Postojnska jama 

Včeraj opoldne se je iztekel rok za prodajo delnic Certa Holdinga v postopku prevzemne ponudbe družbe Postojnska jama. Uradne rezultate bo z odločbo, predvidoma še danes, povzela Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP). Prešerna volja direktorja družbe prevzemnice - Marjana Batagelja - pa daje vedeti, da je prevzem uspel. 


CERKNO ► Ne morem vam povedati, koliko delnic CHsmo odkupili v prevzemnem postopku, saj nam mora skladno z zakonodajo odločbo prej izdati ATVP Lahko pa povem, da smo v družbi Postojnska jama zelo zadovoljni," je povedal njen direktor Marjan Batagelj. Odločbo ATVP pričakujejo danes, jutri pa naj bi objavili uradni delež lastništva v Certi holdingu. 

Ker je prešerna volja Batagelja dajala slutiti, da so odkupili večino delnic, smo ga vprašali, ali to obeta umiritev leto in pol trajajoče delničarske vojne na Cerkljanskem. "Ko smo se soočili z razprtijami v Cerknem, nismo več verjeli, da nam prevzemna ponudba lahko uspe. Na Cerkljansko sem zato in zaradi prepirov pogosto odhajal zelo slabe volje. Domov pa sem se vračal boljše volje. Ljudje so nam na množičnih srečanjih dajali vedeti, da imajo prepirov dovolj. Zato smo optimistično razmišljali, da z razvojnim programom morda lahko pridobimo štiri desetine delnic. Izteklo seje bolje ..." je bil včeraj zadovoljen Batagelj. 

Zadnji čas za zimsko sezono 

Dodal je, da je zadnji čas za kakovostno pripravo zimske sezone, za uspešno trženje term in uresničevanje vsega, kar je Cerkljanom, pa tudi Idrijčanom in Kobaridcem, obljubil. 

Prej se bo 30. oktobra podal na skupščino. V zadnjih tednih je delnice uspešno odkupovala tudi Pobuda za Cerkljansko z željo, da bi upravljanje gospodarstva obdržala v svojih rokah. Samo podjetnik Stane Eržen jih je pridobil prek dva odstotka. Ker je že prej imela v rokah skoraj dve desetini delnic, se utegne pred pripravami na sezono še zapletati. 

Na skupščini bo namreč lahko vsak imetnik delnic ne glede na število, ki jih poseduje, sodeloval z desetino glasovalnih pravic. "Mi bi lahko sedaj svoje delnice po desetinah razdelili med delničarje, a se v to ne bomo spuščali. Želimo umiritev razmer za čim boljši delovni zagon. Ravnali bomo dostojanstveno, skladno s statutom in zakonodajo. Zbirali bomo pooblastila in glasovali za predloge, ki nam bodo omogočali uresničevanje obljubljenega. Če bomo preglasovani, bomo skupščino mirno zapustili, ' je povedal Batagelj. Zagotovil je, da ljudi, kljub morebitnim zapletom, ne bodo razočarali. 

Skupščina 30. oktobra 

Največji dobičkarji ta hip so skriti botri prevzema Certe holdinga. Samo cerkljanski del si s prodajo po evro odkupljenih delnic obeta skoraj pol milijona evrov dobička. Če seveda ogoljufanim ne bo uspelo s tožbami, ki so jih vložili. Mali delničar Jože Močnik, ki je vešče sedel na ta pokvarjen vlak, delnic ni prodal in je kot največji posamezni delničar tudi predlagatelj skupščine Certe holdinga 30. oktobra.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.