Tudi o odkupu lastnih delnic

NatisniNatisni

Medij: Gorenjski glas (Ekonomija) Avtorji: Simon Šubic Teme: Mali delničarji Datum: Pet, 19. avg.. 2016 Stran: 13

Država predlaga, da bi uprava Elektra Gorenjska lahko odkupovala lastne delnice za največ 2,47 evra, mali delničarji pa bi radi iztržili do 8,i evra. 

Kranj - Na 22. redni skupščini Elektra Gorenjska, ki bo v torek potekala na sedežu družbe v Kranju, se bodo delničarji seznanili z revidiranim in konsolidiranim letnim poročilom za leto 2015 ter odločali o razdelitvi bilančnega dobička, podelitvi razrešnic upravi in nadzornemu svetu, potrditvi spremenjenega statuta družbe, imenovanju pooblaščenega revizorja za leto 2016 in podelitvi pooblastila upravi za pridobivanje in odsvajanje lastnih delnic. 

Uprava, ki jo vodi Bojan Luskovec, predlaga, da bilančni dobiček za leto 2015 v višini 2,8 milijona evrov v celoti namenijo za izplačilo dividend, kar je že uveljavljena praksa družbe, katere največja lastnica je s slabimi 80 odstotki država, skupaj s Slovenskim državnim holdingom (SDH), Kapitalsko družbo in drugimi državnimi družbami pa 86,3-odstotni delež. 

Delničarji bodo odločali tudi o podelitvi pooblastila upravi za pridobivanje in odsvajanje lastnih delnic. Država oz. SDH kot njen zastopnik predlaga delničarjem, da pooblastijo upravo Elektra Gorenjska, da lahko do 31. marca 2017 kupuje lastne delnice v ceni od najmanj 1,91 do največ 2,47 evra na delnico. Pooblastilo bi veljalo za odkup največ 1.728.637 lastnih delnic oz. deset odstotkov osnovnega kapitala. Pri tej točki je društvo Mali delničarji Slovenije podalo nasprotni predlog, da lahko uprava lastne delnice kupuje v cenovnem razponu od 1,91 do največ 8,1 evra, kakršna je njihova revidirana knjigovodska vrednost.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.