"Mlinarski" spori se poglabljajo

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice (Aktualno) Avtorji: Mitja Marussig Teme: Mali delničarji Datum: Tor, 09. avg.. 2016 Stran: 4

Tudi v družbi Mlinotest zavračajo, da bi Mlino prevzem financiral z njenim denarjem

Spori okrog prevzemne ponudbe za delnice Mlinotesta se stopnjujejo. V podjetju zanikajo trditve predsednika Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjana Verbiča, da bo Mlino prevzem financiral z denarjem Mlinotesta. Ker takšne navedbe škodijo podjetju, napovedujejo, da bodo "sprožili ustrezne postopke". Trditve Verbiča o sporni vlogi občine v njeni upravi zavračajo kot neutemeljene.

AJDOVŠČINA - Po tem, ko je Mlino že pred dnevi zanikal trditve predsednika Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjana Verbiča, da prevzema Mlinotest s kapitalom prav te družbe, so se enako odzvali tudi v Mlinotestu.

Verbiču očitajo širjenje neresnic

"Mlinotest d.d. kot ciljna družba sicer nima vpliva na prevzemni postopek in ni stranica postopka odločanja o izdaji dovoljenja za prevzemno ponudbo, vendar tovrstne neresnične izjave škodujejo tudi njenemu ugledu in dobremu imenu," odgovarjajo in Verbiču očitajo širjenje neresnic in zlonamernih trditev. "Navedbe, ki jih razširja g. Verbič, nimajo nobene osnove, so zavajajoče in ne koristijo maiim delničarjem, škodujejo pa našemu podjetju, česar ne bomo spregledali in bomo uporabili vsa pravna sredstva za zaščito dobrega imena družbe ter v okviru pravnih možnosti sprožil ustrezne postopke," poudarjajo.

Verbič je obenem od Občine Ajdovščina, ki je z Vipo Holding v likvidaciji in družba Mlino 30. junija sklenila sporazum o sodelovanju pri podaji prevzemne ponudbe za Mlinotest in je 6,2-odstotna lastnica podjetja, zahteval vse pogodbe in sporazume, ki jih je sklenila v zvezi s pridobivanjem delnic, še posebej z Mlinotestom, Mlinom, Fuinholdingom, Fin Vito in Vipo Holding.

Občina: natolcevanja so neutemeljena

Zahteva tudi vse sklepe, ki jih je v zvezi s tem sprejel občinski svet, župan ali nadzorni organ, in zapisnike sej, ko so to tematiko obravnavali.

Verbič poudarja, da kot eden od prevzemnikov sodeluje tudi občina in ji očita, da ne deluje v javnem interesu. Za delnico je plačala 4,36 evra, zdaj pa "s svojim sodelovanjem omogoča izvedbo prevzema, v okviru katerega bo druga oseba (družba Mlino d.o.o.) delnice Mlinotesta pridobivala po ceni 1,1 evra," navaja in dodaja: "Očitno je, kje se nahajajo koristi od tovrstnega javno-zasebnega partnerstva'."

"Občina bo posredovala vse zahtevane dokumente. Sicer pa je večina dokumentov že javno dostopna na spletni strani občine," so se včeraj odzvali v upravi Občine Ajdovščina. Na očitke Verbiča, da občina ne sledi javnemu interesu, saj da se pogodbeno povezuje z osebami, ki naj bi izčrpavale Mlinotest oziroma ga lastniško prevzemale z njegovim denarjem, pa skopo odgovarjajo: "Občina pozorno spremlja dogajanje v Mlinotestu in ne vidi, da bi bila njena vloga kakorkoli sporna. Natolcevanja o tem so neutemeljena."

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.