"Denar za prevzem je deponiran"

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice (Aktualno) Avtorji: Denis Sabadin Teme: Mali delničarji Datum: Pet, 05. avg.. 2016 Stran: 4

Mlino odgovarja predsedniku VZMD v zvezi s prevzemom Mlinotesta 

Podjetje Mlino, ki je na preostale delničarje naslovilo prevzemno ponudbo za delnice družbe Mlinotest, je včeraj zanikalo, da bi šlo za tajkunski prevzem s problematičnim financiranjem. Potrdilo je, da ima blokiran transakcijski račun, a je kljub temu denar za odkup delnic že deponiran. 


AJDOVŠČINA ► Na trditve predsednika Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjana Verbiča o problematičnem prevzemu družbe Mlinotest in blokiranem računu podjetja Mlino, ki jih je izrekel v sredinih Primorskih novicah, so v Mlinu odgovorili z izjavo za javnost, v kateri poudarjajo, da bodo vse obveznosti iz prevzemnega postopka lahko poravnali. 

"Mlino je zagotovil skoraj 2, 7 milijona evrov, ki jih je za namen prevzema deponiral pri Centralni klirinško depotni družbi (KDD). Vsi zakonski pogoji za prevzemno ponudbo so v celoti izpolnjeni, kar potrjuje tudi izdano dovoljenje ATVP, da Mlino lahko objavi prevzemno ponudbo," je zapisal direktor Mlina d.o.o. Franko Peric. Pri tem je poudaril, da ne gre za tajkunski prevzem, saj so bili k vplačilu ustanovnega kapitala za podjetje Mlino povabljeni vsi zaposleni. 

Mlino je 2. avgusta objavil prevzemno ponudbo za odkup delnic Mlinotesta po ceni 1,10 evra. Za VZMD je takšna ponudba nesprejemljiva in sramotna. Opozorili so tudi, da naj bi prevzemniki začeli izčrpavati ciljno družbo Mlinotest. Peric na te očitke odgovarja: "Mlino nikakor ne namerava izkoristiti zakonskih možnosti za izključitev preostalih delničarjev v 90 dneh po zaključenem prevzemu. Tudi v primeru, da bi v prevzemnem postopku pridobili prek 90 odstotkov delnic Mlinotesta, Mlino ne bo predlagal izključitve manjšinskih delničarjev po ceni, ki je ponujena v prevzemni ponudbi." 

Hkrati pa priznavajo, da je transakcijski račun družbe Mlino d.o.o. nekaj dni blokiran zaradi začasne odredbe, izdane na zahtevo družbe K & K Investicije d.o.o. "To podjetje je v lasti Boruta Kuharica in poskuša na takšen način doseči predčasno vračilo kredita, danega družbi Mlino s strani švicarskega posojilodajalca za obdobje 12 let. Za izdajo začasne odredbe ni zakonskih pogojev, zato pričakujemo, da bo odredba na podlagi ugovora v celoti razveljavljena," so še zapisali v Mlinu. 

Prevzemna ponudba sicer velja do 31. avgusta, za male delničarje pa je sporna predvsem nizka cena. Za delnico Mlinotesta ponujajo 1,10 evra, medtem ko je pred mesecem dni na ljubljanski borzi dosegala ceno 4,50 evra.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.