Zamenjavo v Luki je umaknil Jazbec

NatisniNatisni

Medij: Delo (Aktualno) Avtorji: Maja Grgič Teme: ZGD-1 zakon o gospodarskih družbah Datum: Tor, 05. jul.. 2016 Stran: 3

SDH Do novega šefa v manj kot pol leta - Pozvali k ureditvi razmer v pristanišču 

Ljubljana - Prvi nadzornik SDH Damjan Belič pričakuje, da bi lahko nadzorni svet novega predsednika uprave SDH izbral v manj kot šestih mesecih. Ali bo to storil prek javnega razpisa ali mednarodne agencije, pa včeraj še ni mogel povedati. 


Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) pa se, kot kaže, tudi večeraj ni mogel izgoniti razpravo o Luki Koper. Belič je pojasnil, da se je nadzorni svet včeraj sezami s poroalom Marka Jazbeca o tem, zakaj je SDH na petkovi skupščini Luke odločil umakniti predlagano zamenjavo treh nadzornikov družbe, čeprav je le nekaj ure prej za to dobil tudi podporo nadzornega sveta SDH. Kot je bilo razumeti Belica, se je za ta umik odločil Jazbec. Po naših informacijah celo v upravi SDH na to nimajo enakih stališč. 

Jazbec pojasnjeval odločitev o umiku 

»Sam umik predloga o prenovi nadzornega sveta Luke Koper je destvo, ki ga nadzorni svet SDH mora vzeti na znanje. Mi te odločitve ne moremo spremeniti,« je dejal Belič. Ali bodo kadrovske zamenjave v Luki še aktualne, je po njegovih besedah stvar uprave SDH. 

Zaskrbljeni nad dogajanjem v Luki 

Dodal je, da nadzorni svet holdinga vsebinskih odločitev v zvezi z Luko Koper ni sprejemal, »je pa izrazil precejšnjo zaskrbljenost nad nivojem korporativnega upravljanja, kj trenutno vlada v Lukj Koper in pozval k takojšnji vzpostavitvi normalnih delovnih procesov v Luki Koper, zato da se odpravijo nastale zamude in da se povrne ugled družbe«. 

Med razgretim dogajanjem v Kopru se v teh dneh pojavljajo tudi zahteve po odstopu nadzornikov SDH. Belič tega menda ni zasledil. Kot pravi, pa je jasno, kdo imenuje in kdo razrešuje član nadzornega sveta SDH. 

Ta sicer do nadaljnjega ostaja v štiričlanski sestavi, saj bo Glavina zaradi prevzema položaja predsednice uprave holdinga, svojo nadzorniško funkcijo zamrznila. Začasen prevzem vodenja družbe do enega leta nadzornikom omogoča zakon o gospodarskih družbah.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.