Luka "preventivno" preklicala skupščino

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: K. G. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 04. 07. 2015 Stran: 4

Proceduralni zaplet - dan prepozno

Luka Koper je preklicala skupščino, sklicano za 8. julij. Razlog je matematični; kaže, da jo je sklicala dan prepozno. Podobno se je pred dnevi zgodilo novomeški Krki. Luka bo novo skupščino sklicala v najkrajšem možnem času, tako da se bodo delničarji dobili sredi avgusta.


KOPER ► Luka je sklic skupščine objavila 8. junija, od sklica do izvedbe pa mora miniti 30 dni, tako da bi po nekaterih pravnih razlagah moral biti prvi možni dan izvedbe 9. julij in ne 8. julij, kot je bilo to v primeru Luke.

"Pravna mnenja so različna, po nekaterih je z našim sklicem vse v redu. A skupščino smo raje preklicali, da bi se izognili nejasnostim in morebitnim izpodbojnim tožbam na ničnost skupščine ter posledično čakanju na sodno odločitev," so pojasnili v Luki Koper.

Prav takšna tožba na ničnost zaradi "dneva prepozno" se je zgodila po skupščini Krke 19. junija, vložilo jo je Društvo malih delničarjev Slovenije (MDS), Društvo tudi na primeru Luke opozarja, da bi morala sklic objaviti dan prej, če bi jo želela zakonito izpeljati 8. julija.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.