Prodaja Telekoma: kot kaže, s to spet ne bo nič

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Sovdat Petra Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Dogodki in ozadja Datum: 15. 06. 2015 Stran: 11

Največ možnosti, da se prodaja nadaljuje jeseni - kaj bi to prineslo?

Krovni upravljavec državnega premoženja SDH bo danes odgovoril britanskemu skladu Cinven na njegovo pismo, poslano v soboto zvečer: po neuradnih informacijah s sredine včerajšnjega dne kaže na začasno ustavitev prodaje do jeseni, ki lahko prinese še nižjo kupnino. Možnosti, da bi katerakoli stran prevzela »makedonsko tveganje«, pa so majhne. Če prodaje ne bo, bo postopek propadel že drugič - leta 2008 je zaradi nasprotovanja SLS in Desusa prodajo za 40S evrov za delnico ustavil tedanji premier Janez Janša.

Cinven je, smo razkrili včeraj, SDH pisal, da res ne more prevzeti tveganja ob morebitni zavrnitvi ali pogojevani združitvi Telekomove makedonske hčere One z Vipom, kije v lasti Telekoma Austrie. Spomnimo, da sta Telekom in Telekom Austria konec prejšnjega leta podpisala pogodbo, ki predvideva najprej združitev obeh družb, nato pa Telekomov izstop iz združene družbe. Če bi to storil takoj, bi bil posel vreden sto milijonov evrov, vsako leto ostanka v združeni družbi pa bi sicer prineslo dodatnih deset milijonov evrov.

Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.