Prodaja Telekoma: hladen tuš za politiko in delničarje

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: Vuković Vesna,Modic Tomaž Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Naslovna stran Datum: 26. 03. 2015 Stran: 1

Vlada Mira Cerarja se bo zaradi prodaje Telekoma Slovenije že v kratkem znašla na preizkušnji. Pričakovanja naj bi bila od samega začetka nerealna, temu primerne pa bodo tudi ponudbe dveh preostalih snubcev. Zato bo le stežka upravičila prodajo.


Pričakovanja slovenske javnosti in politike o milijardnem izkupičku od prodaje Telekoma Slovenije, ki bi napolnil prazno državno blagajno, so bila, kot vse kaže, od samega začetka neupravičena in skregana z realnostjo. Vedno več je namreč informacij, da bosta edina preostala ponudnika za nakup večinskega deleža, Deutsche Telekom in sklad Cinven, oddala precej nizki zavezujoči ponudbi. Ti naj po dosedanjih napovedih poznavalcev razmer ne bi bili niti blizu 160 evrom na delnico, kolikor so pred začetkom privatizacije napovedali borzni analitiki. Kaj šele da bi presegli bajnih 200 evrov. Spomnimo, toliko naj bi se nadejali državni prodajalci, v tem primeru pa bi samo proračun in drugi državni lastniki dobili okoli milijardo evrov.

Za ogled celotnega članka kliknite tukaj.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.