Trije novi nadzorniki Elektra Maribor

NatisniNatisni

Medij: Večer Avtorji: Klapš Srečko Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 13. 12. 2014 Stran: 6

Tomaž Oresic, Ciril Pucko in Mateja Čuk Anžlovar bodo prihodnja štiri leta nadzirali poslovanje Elektra Maribor. SDH odpoklical Dušana Mohorka

Na včerajšnji 19. seji skupščine Elektra Maribor je 82,3 odstotka zastopanega kapitala sprejelo spremembe in dopolnitve statuta družbe, ki jih narekuje novela energetskega zakona, po kateri soglasje za prodajo nepremičnega premoženja po novem dajejo člani nadzornega sveta in ne več vlada. Skupščina je na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) odpoklicala člana nadzornega sveta, predstavnika delničarja Dušana Mohorka, in za obdobje štirih let, prav tako na predlog SDH, imenovala tri nove nadzornike predstavnike kapitala: Tomaža Orešiča, Cirila Pucka in Matejo Čuk Anžlovar. Spomnimo, da sta bila v sklicu skupščine sprva za nova nadzornika predvidena Andro Glamnik in Stanko Kranjc, SDH pa je odpoklic Mohorka utemeljeval z morebitnim nasprotjem interesov, ker je v sodnem sporu z Elektrom Maribor. Skupščina se je seznanila še z imenovanjem dveh predstavnikov delavcev v nadzornem svetu Darkom Nemcem in Dušanom Kovačičem.

Orešič je leto dni na mestu direktorja za poslovni razvoj finske skupine VaasaETT, pred tem je bil direktor EFT Group za zahodno in srednjo Evropo. Med letoma 2003 in 2007 je sedel tudi v upravi Elektra Maribor. Čuk Anžlovarjeva je pravnica, specializirana za energetsko pravo. Izkušnje je pridobivala tudi pri Borzenu, slovenskem organizatorju trga z električno energijo, kjer je vodila službo za pravne in kadrovske zadeve, delala je tudi v Direktoratu za energijo ministrstva za gospodarstvo. Ima pravniški državni izpit, magistrski naziv iz konkurenčnega prava pa je pridobila v Amsterdamu. Zaposlena je pri Odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik in partnerji. Pucka, ki je Sloveniji najbolj znan iz časa, ko je bil poslanec, vmes pa je delal tudi v energetiki Istrabenza, so med drugim predlagali tudi mali delničarji.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.