Mali delničarji Plame pur napovedali izpodbojne tožbe

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice Avtorji: S. R. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Aktualno Datum: 12. 04. 2012 Stran: 3
Plama pur uvaja enotirni sistem, male lastnike pa bi iztisnili. Mali delničarji Plame pur napovedali izpodbojne tožbe


Plama pur prehaja na enotirno upravljanje, male delničarje pa čaka iztisnitev. Tako so delničarji sklenili na nedavni skupščini, skupina malih delničarjev pa pravi, da so sklepi v nasprotju z zakoni, in napoveduje izpodbojne tožbe.

PODGRAD ► Delničarji Plame pur so sklenili, da bo družba z dvotirnega sistema upravljanja prešla na enotirnega, za kar so spremenili tudi statut. V upravnem odboru bodo tako sedeli Franc Frelih, Marko Konic in Aleš Musar, eno mesto pa je namenjeno članu, ki ga izbere svet delavcev. Dosedanji direktor Radoš Gregorčič bo delo nadaljeval kot glavni izvršni direktor. Društvo malih delničarjev Slovenije (MDS), ki je na skupščini zastopalo skoraj pet odstotkov malih lastnikov, bo ta sklep izpodbijalo. "Zakon namreč določa, da v upravnem odboru na vsaka dva člana, ki ju predlagajo predstavniki kapitala, zaposlenim pripada po en predstavnik.

Mi imamo v upravnem odboru tri predstavnike kapitala in enega predstavnika zaposlenih," opozarja vodja odbora MDS Marjan Dekleva. Doslej je bil član nadzornega sveta iz vrst zaposlenih, poslej pa bo - tako je odločil svet delavcev - kot predstavnik zaposlenih sedel v upravnem odboru.

Dekleva je imenu MDS napovedal še tožbo glede sklepa iztisnitve. Opozarja, da podjetje nima lastnika s statusom glavnega delničarja (z več kot 90 odstotki delnic), temveč da si je to vlogo pripisala skupina delničarjev, ki delujejo usklajeno.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.