Kljub nasprotovanju črnogorskega regulatorja prevzem Plame-Pur uspešen

NatisniNatisni
Medij: Dnevnik Avtorji: Matjaž Polanič Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 30. 12. 2011 Stran: 24
 
Ljubljana - Črnogorskemu regulatorju kapitalskega trga kljub nekaterim drugačnim pričakovanjem ni uspelo preprečiti prevzema Plame-Pur, ki so ga izpeljali ljubljanski holding AG, črnogorski investicijski sklad Moneta, ki ga prek družbe S. T. Hammer obvladujejo Aleš Musar, Marko Konič in Rok Habinc, ter družba Plasta dolenjskega poslovneža Franca Freliha. Prevzemnikom je s prevzemno ponudbo uspelo pridobiti še dodatnih 60 odstotkov delnic Plame-Pur, kar pomeni, da obvladujejo že skoraj 90 odstotkov podgrajskega proizvajalca izdelkov iz plastične mase.
 
Spomnimo, da je zaradi kršitve zakona o investicijskih skladih črnogorska komisija za trg vrednostnih papirjev od sklada Moneta zahtevala, da nemudoma razdre delničarski sporazum, istoimenski družbi za upravljanje pa je začasno odvzela dovoljenje za delo. Toda, kot pojasnjujejo na Agenciji za trg vrednostnih papirjev, to ne more oziroma ni moglo vplivati na prevzem, ki se izvaja v Sloveniji.
 
Po pojasnilih poznavalcev razmer bi črnogorski regulator od Monete zdaj sicer lahko zahteval, da nemudoma proda delnice Plame-Pur, ne more pa več preprečiti, da bi Moneta delničarjem Plame-Pur plačala kupnino za njihove delnice. Po delničarskem sporazumu bo vse delnice sprva prevzela Moneta, ki pa bo v roku šestih mesecev Frelihu prodala toliko delnic, da bosta imela oba tabora lastnikov v lasti enak delež.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.