Kad zahteva svojega predstavnika med nadzorniki Term Čatež

NatisniNatisni

Medij: Dnevnik Avtorji: M. P. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Poslovni Dnevnik Datum: 14. 10. 2011 Stran: 25

Ljubljana - Delničarji Term Čatež bodo konec meseca že drugič letos odločali o imenovanju novih članov nadzornega sveta. Kapitalska družba je namreč zahtevala razširitev dnevnega reda skupščine in imenovanje Andreja Slaparja, sicer člana uprave Zavarovalnice Triglav, v nadzorni svet. Slapar naj bi tako v nadzornem svetu zamenjal člana uprave Leka Sama Rosa, ki ga je največji lastnik DZS s svojim nasprotnim predlogom na julijski skupščini imenoval namesto kandidata Kada Primoža Klemena.

Sočasno z razveljavitvijo julijskega imenovanja novih članov nadzornega sveta bodo delničarji na skupščini 28. oktobra odločali tudi o predlogu Dela Prodaje za zmanjšanje števila članov nadzornega sveta iz devet na šest. To je sicer že poleti zahtevala tudi Kapitalska družba, vendar je DZS in Delo Prodaja tedaj nista podprla. Po leg Slaparja naj bi tako v nadzornem svetu ostali Robert Krajnik, Ada De Costa Petan (oba DZS) in direktor družbe Špirit Grupa Vladimir Smolec, ne pa tudi Samo Roš, Mitja Grum in Johannes Attems.

Uprava Term Čatež, ki jo vodi Bojan Petan, bo na skupščini iskala tudi soglasje delničarjev za nakup do 45,3 odstotka lastnih delnic, ki jih nameravajo nato umakniti in zmanjšati osnovni kapital. Nakup lastnih delnic, za katere bi morale Terme Čatež po trenutnih borznih cenah odšteti okoli 40 milijonov evrov, bi DZS in Delu Prodaji omogočil tudi dokončni prevzem družbe. Ker imata DZS in Delo Prodaja v lasti skoraj 55 odstotkov Term Čatež, lahko ta predlog sprejmeta tudi v primeru, če bi mu nasprotovali vsi preostali delničarji.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.