Teden za takojšnjo pozabo

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Tomažič Janez Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Borze in denar Datum: 26. 09. 2011 Stran: 12

BORZNI PREGLED

Prejšnji teden je minil brez borznih zmagovalcev, poraženci pa ližejo rane, te so najbolj globoke pri NKBM, ki je izgubila več kot 11 odstotkov. Prometa z delnicami je bilo za 5,8 milijona evrov.

S Krko jebilo minuli teden sklenjenih za 4,07 milijona evrov poslov, od tega je novomeški farmacevt za dobrega pol milijona evrov delnic kupil sklad svojih delnic. Po končanih nakupih minuli teden ima družba v skladu 5,435 odstotka vseh delnic.

Petrol dokupil Instalacijo

Petrol je od Istrabenza kupil 51 odstotkov družbe Instalacija, so v petek sporočili prek spletnih strani ljubljanske borze. Po neuradnih podatkih obsega kupnina 50 milijonov evrov, Istrabenz pajo bo namenil za poplačilo upnikov iz prisilne poravnave. Po naši oceni je Petrol v zadnjega pol leta za nakupe podjetij porabil okoli 120 milijonov evrov.

Prevzemna ponudba za AG

Družba Moneta iz Črne gore je objavila prevzemno ponudbo za družbo AG (nekdaj Agrogorica). AG ponuja manj kot polovico knjigovodske vrednosti delnice, v družbi pa je še 120 lastnikov, eden od večjih je Slovenska odškodninska družba. Ce ponudbe ne bo sprejela, tvega, da se iz naložbe ne bo mogla umakniti.

Zbogom, Alpos

Tečajnica ljubljanske borze se opazno krajša. Minuli teden so ustavili trgovanje z delnicami Aktive Naložb, kjer poteka iztis malih delničarjev, v petek so z borzne tečajnice umaknili delnice Alposa zaradi izbrisa družbe iz registra. •

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.