Društvo malih delničarjev Pivovarne Laško odsvetuje sprejem prevzemne ponudbe KS Naložbe

NatisniNatisni

Medij: Večer Avtorji: G. R. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 11. 08. 2011 Stran: 9

V društvu malih delničarjev ocenjujejo, daje ponudba KS Naložb neresna in podcenjujoča

Društvo malih delničarjev Pivovarne Laško (DMDPL), ki zastopa interese izključno malih delničarjev Pivovarne Laško, si je kot osnovni namen delovanja zastavilo kakovostnejšo in bolje organizirano skrb za interese delničarjev Pivovarne Laško, prepričano, da sta skupna interesa vseh delničarjev Pivovarne Laško dolgoročen in stabilen razvoj družbe ter aktivno sodelovanje delničarjev pri doseganju tega. "Izvršni odbor društva je preučil prevzemno ponudbo KS Naložbe, a ocenjuje, da je neresna, podcenjujoča, celo žaljiva, upoštevajoč dejansko vrednost Skupine Pivovarne Laško. Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska so družbe, ki tekoče poslujejo izredno uspešno in njihova vrednost je bistveno višja od ponujenih devetih obveznic KS Naložbe za eno delnico Pivovarne Laško - tudi če bi hila realna vrednost ene obveznice enaka nominirani, česar pa v tem trenutku ni mogoče vedeti, saj z obveznicami KS Naložbe sploh še ni bilo trgovanja," so včeraj sporočili iz društva malih delničarjev. Zato društvo vsem svojim članom pa tudi ostalim delničarjem Pivovarne Laško odsvetuje zamenjavo delnic za obveznice, kot je predlagano v prevzemni ponudbi KS Naložbe. Delničarjem predlagajo, da počakajo na ustrezno ponudbo, ki "bo morala biti izključno za gotovino, cena delnice pa naj bo predlagana v skladu z njeno realno vrednostjo", je med drugim zapisano v sporočilu Društva malih delničarjev Pivovarne Laško, ki mu predseduje Dušan Siljan.

Vodstvo ne bo sprejelo ponudbe KS Naložb

Uprava Pivovarne Laško je skladno s prevzemno zakonodajo včeraj objavila svoje mnenje o prevzemni ponudbi, ki jo je družba KS Naložbe podala 4. avgusta in v kateri je za delnico Pivovarne Laško ponudila devet evrov v svojih obveznicah. Uprava Laškega prevzemno ponudbo ocenjuje zgolj v okviru navedb, ki jih je prevzemnik podal v objavljenem prevzemnem prospektu.

"Na podlagi teh navedb ni mogoče zaključiti, kakšen vpliv bi imela prevzemna ponudba na realizacijo strategije ciljne družbe (Pivovarne Laško, op. a.) ter uresničevanje načrtov prevzemnika za ciljno družbo. Petletna strategija poslovanja in finančnega prestrukturiranja skupine Pivovarna Laško za obdobje do leta 2014, ki jo ciljna družba že uresničuje, postavlja visoko vrednotenje ciljne družbe, se pa uprava zaveda, da je uspešnost prevzemne ponudbe odvisna od odločitve lastnikov," je v mnenju zapisala uprava Pivovarne Laško ter dodala, da med njo in prevzemnikom ni nikakršnih dogovorov glede prevzemne ponudbe in ne o načinu uresničevanja glasovalnih pravic iz vrednostnih papirjev. Člani uprave Pivovarne Laško ali osebe, za katere se šteje, da delujejo usklajeno, prevzemne ponudbe tudi ne nameravajo sprejeti. Revidirana knjigovodska vrednost delnice Pivovarne Laško na zadnji dan lanskega leta je 14,19 evra. Mnenje uprave o prevzemni ponudbi KS Naložb je bilo posredovano tudi predstavnikom delavcev Pivovarne Laško.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.