SBI TOP niza negativne rekorde

NatisniNatisni

Medij: Finance Avtorji: Tomažič Janez Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Borze in denar
Datum: 08. 08. 2011 Stran: 12

Konec minulega tedna je indeks SBI TOP končal pri 715,65 točke, kar je najnižje, odkar ga izračunavajo. Poraženka tedna s četrtinskim upadom je bila Pivovarna Laško. Analitiki so prevzemno ceno devet evrov v obveznicah ocenili kot slabo. Bo slab okus popravilo poročilo o polletnem poslovanju? Minuli teden je bilo na ljubljanski borzi za 7,27 milijona evrov poslov, od tega 4,5 milijona evrov z novomeško Krko.

Zmagovalec tedna je bila Aktiva Naložbe.

Papir- nizozemski večinski delničar se pripravlja na iztis malih delmcarj ev - je ob prometu 40 tisoč evro zrasel za 3,59 odstotka. Po iztisu malih delničarjev bo družba najbrž zapustila borzo.

Telekom konsolidira družbe v Makedoniji

V petek so iz Telekoma Slovenije sporočili, da se bosta One to One Skopje in On.net Skopje pripojila družbi One Skopje. Po konsolidaciji v Makedoniji je Telekom zaradi gradnje regionalnega optičnega omrežja prek Črne gore ustanovil družbo Siol.

Salus pridno nabira svoje delnice

Družba Salus je minuli teden pridobila 12 svojih lastnih delnic v skupnem znesku 3.300 evrov. Salus ima tako na dan 5. avgusta 2011 skupno 662 lastnih delnic, kar pomeni 0,54 odstotka kapitala.

Komedija Pivovarna Laško

Minuli teden je zaznamovala objava prevzemne ponudbe za Pivovarno Laško (objavila jo je družba KS Naložbe Igorja Laha, več preberite na www.finance.si/320162). Ker bi se prevzem zgodil z obveznicami, ne z gotovino, bi Igorja Laha stal le slabih 13 tisoč evrov.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.