Pivovarna pred novo skupščino

NatisniNatisni

Medij: Novi tednik Celje Avtorji: U. Š. Teme: ZPRE-1 zakon o prevzemih Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 22. 07. 2011 Stran: 4

V skladu z odločitvijo nadzornega sveta so v Pivovarni Laško že objavili sklic izredne skupščine, ki bo 30. julija.

Predvsem morajo delničarji odločiti glede nekaterih poslov za katere uprava, po zakonu o prevzemih, potrebuje njihovo soglasje. Pred objavo namere o prevzemu, ki ga je napovedala družba KS Naložbe, je namreč uprava že sklenila posamezne posle, ki še niso bili izvedeni in ne sodijo v redno poslovanje družbe. Tako je uprava sklenila sporazum o skupni prodaji delnic družbe Poslovni sistem Mercator, ki predvideva tudi sklenitev mandatne pogodbe z izbranim svetovalcem. Za sklenitev pogodbe uprava potrebuje soglasje skupščine. Uprava pivovarne mora sklep delničarjev pridobiti tudi za kakršnekoli aktivnosti pri prodaji in prenosu delnic Fructala.

Čeprav na dnevnem redu razprava o ustanovitvi pogodbenega koncema ni predvidena, v Pivovarni Laško ne izključujejo možnosti, da bi delničarji le odločali o ustanovitvi omenjenega koncema. Spomnimo, da naj bi družba KS Naložbe prevzemno ponudbo objavila do 7. avgusta. V pivovarni so agencijo za trg vrednostnih papirjev tudi uradno obvestili, da jim vsebina ponudbe KS Naložbe ni znana.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.