Zdravilišče Rogaška - Mali delničarji pričakujejo ponudbo prevzemnika

NatisniNatisni

Medij: Rogaške novice Avtorji: S. J. Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 01. 07. 2011 Stran: 18

Prevzem. Družba S. P. Plod v lasti Stanislava Pšeničnika je objavila namero za prevzem preostalih delnic Zdravilišča Rogaška. Po poročanju časnika Finance bo s prevzemom končno formaliziral obvladovanje, saj nekdaj veliko družbo lastniško obvladuje in upravlja že približno deset let.


Družba Plod je pred dnevi kupila 20-odstotni delež Zdravilišča Rogaška od Damijana Kropeja iz Oplotnice in s tem postala lastnik 46 odstotkov družbe. Kropej je marca letos delnice kupil od direktorja Zdravilišča Rogaška Mateja Goričana. Stanislav Pšeničnik zaradi natrpanega urnika pred tednom dni ni mogel dati izjave za Radio Rogla in Rogaške novice.

Napoved prevzema pa je komentiral predsednik Društva malih delničarjev Skupaj smo močnejši, kjer Pšeničnikovo odločitev pozdravljajo.

»Likvidnost delnice na Ljubljanski borzi je bila skoraj nična in trgovanja z njo ni bilo. Tako bomo mali delničarji lahko izstopili iz družbe po ceni, ki upamo, da bo odražala preostali kapital, ki ga je po javnih podatkih še približno štiri in pol milijona evrov, « je dejal predsednik društva Rajko Stanković.

Stanislav Pšeničnik naj bi ponudbo objavil ta teden. »Delničarji se moramo odločiti v tridesetih dneh od objavljene ponudbe. Na žalost drugega kupca ni, družba razpolaga samo s 4,5 milijoni finančnih sredstev oziroma z dobrim imenom, tako da druge možnosti kot sprejeti ponudbe nimamo,« je še pojasnil Rajko Stanković.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.