Lastniške menjave v zdravilišču

NatisniNatisni

Medij: Rogaške novice Avtorji: Javornik S. Teme: Mali delničarji, Rajko Stanković Rubrika / Oddaja: Ostalo Datum: 01. 04. 2011 Stran: 4

Matej Goričan. Ker njegov predlog za dokapitalizacijo Zdravilišča Rogaška na tretjem sklicu skupščine ni uspel, je sklenil prodati svoj delež. Kljub temu ostaja predsednik uprave, saj o (morebitni) zamenjavi odločajo nadzorniki.

1950 rednih delnic oziroma 19,77-odstotni delež navadnih delnic in 117 prednostnih delnic oziroma 19,02 odstotka prednostnih delnic je Matej Goričan prodal samostojnemu podjetniku, prevozniku Damijanu Kropeju iz Oplotnice. Po poročanju Dnevnika in Financ je Kropej v letu 2009 ustvaril le slabih 13 tisoč evrov prihodkov. Zdravilišča Rogaška ima več kot deset milijonov evrov sredstev, posledično 20-odstotni delež zdravilišča ni ravno poceni, ugotavljajo Finance. Kupec petinskega deleža ni razkril cene, niti koliko posojila in kje ga je najel za nakup. Poznavalci sumijo, da bi lahko bil avtoprevoznik slamnati lastnik slatinske družbe, a ta to zanika.

V petek dopoldne še ni bilo znano, kdo je kupec. Kdo bi to lahko bil, smo vprašali predsednika društva Mali delničarji - Skupaj smo močnejši Rajka Stankoviča: »Po mojem mnenju gre za lastniško konsolidacijo in težko verjamem, da bi bil kupec, ki ne bi bil povezan z gospodom Pšeničnikom. Lahko da so se tudi dogovorili z Zdravstvom, čeprav so bih na nasprotnih bregovih na skupščini, da izmenjajo deleže in skupaj izkoristijo prednosti blagovne znamke Zdravilišča Rogaška, saj od premoženja ni ostalo prav veliko razen grafične zbirke, ki jo država hoče odkupiti, ko pa želiš, da jo odkupi, pa je ne želi.

Iz zdravilišča odgovorov na naša vprašanja nismo prejeli.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.