Za delnico Vipe Holdinga 6,96 evra

NatisniNatisni

Medij: Primorske novice  Avtorji: Ni avtorja  Teme: Mali delničarji  Rubrika / Oddaja: Na kratko  Datum: 25. 08. 2010 Stran: 3

NOVA GORICA ► Na skupščini družbe Vipa Holding so delničarji dali soglasje k pripojitvi družbe kot prevzete družbe k družbi Vipa Nova Gorica. Predlaganega združevanja Vipe Holding z Vipo mali delničarji ne bi mogli preprečiti, četudi bi se vsi udeležili skupščine. "V Društvu - Malih delničarjev - Skupaj smo močnejši (MDS) smo ocenili, da je to ena redkih priložnosti, da s svojim nasprotovanjem ali neudeležbo uresničimo pravico, ki izhaja iz šestega odstavka petega člena zakona o pravnih naslednicah pidov, da mora prevzemnik v roku treh mesecev po skupščini vsem, ki ne glasujejo za predlagani sklep, izplačati primerno denarno odpravnino," 'so sporočili iz društva.

Tako bodo vsi delničarji, ki jih je včeraj zastopalo društvo, in tisti, ki se današnje skupščine niso udeležili, za eno delnico VHDR dobili 6,96 evra, kar je enajstkrat več, kot je znašala vrednost delnice na borzi v ponedeljek.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.