S prodajo do konca!

NatisniNatisni

Medij: Žurnal24 Avtorji: Zalaznik Janez Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Biznis Datum: 18. 03. 2010 Stran: 12

Mercator.

V UniCreditu, ki ga vodi Arhar, odločeni, da postopke prodaje Mercatorja izpeljejo do konca.

Ljubljana. "Tega rajši ne bi komentiral," je o odstopu še dveh bank od skupne prodaje Mercatorja povedal predsednik uprave banke UniCredit France Arhar. "Sem pa nekaterim tudi naravnost povedal, kaj si mislim," je dodal. Spomnimo, od skupne prodaje zaseženih delnic sta najprej odstopili NLB in Banka Celje, nato pa še NKBM in Abanka.


Do septembra z vlado ...

"Do septembra smo bili v tesnem stiku z vlado, ve se, kaj to pomeni. Logično pa je, da moramo biti najprej dobri bankirji in dobri gospodarji. Tukaj ni sentimenta," je bil odločen Arhar. Član uprave Janko Medja je zagotovil, da UniCredit nima nobenega prednostnega kupca. Dodal je, da je gotovo bolj v interesu malih delničarjev, da se doseže višja cena od borzne, kot pa da se ne zgodi nič.

"Če se ta prodaja ne bo zgodila vsaj v enem delu, bo to slab signal za tuje vlagatelje in ugled Slovenije," je za STA izjavil predsednik uprave Ljubljanske borze Andrej Šketa. Predsednik vlade Borut Pahorje včeraj ponovil, da vlada ni ravnodušna do tega, kdo bo lastnik Mercatorja.

Še se lahko zadolžimo

Arhar sicer ocenjuje, da je pri prebivalstvu še možna rast. Pri nas je skupen dolg prebivalstva 24 odstotkov bruto domačega proizvoda (BDP), povprečje EU je 65 odstotkov, Nizozemci in Danci pa so zadolženi celo za več kot sto odstotkov BDP, je pojasnil.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.