Leopold Poljanšek premetava lastništvo v Marles hišah

NatisniNatisni
Medij: Dnevnik  Avtorji: SM Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo           Datum: 23. 01. 2010  Foto: Matej Povše
 
V podjetju Marles hiše, do lanskega leta hčerinskega podjetja Marlesa, je ponovno prišlo do lastniških sprememb. Podjetje Hidropin je namreč v Marles hišah pridobilo 30-odstotni lastniški delež. 20-odstotni lastniški delež mu je prodalo Cestno podjetje Koper, 10-odstotni lastniški delež pa je odkupilo od podjetja D Naložbe.
 
Ker je lastnik Hidropina podjetje Niton, za katerim stojijo podjetja, ki naj bila povezana s predsednikom uprave in tričetrtinskim lastnikom Marlesa Leopoldom Poljanškom (na fotografiji), obenem pa naj bi bil Poljanšek lastniško povezan tudi s podjetji na strani prodajalcev, nas je zanimalo, kje so razlogi za lastniška premetavanja v Marles hišah. Toda Poljanšek je zatrdil, da z lastniškimi spremembami v tem podjetju ni seznanjen in da ni lastnik podjetij, ki so bila udeležena v transakcijah.
 
Spomnimo, da je Poljanšek z netransparentnimi nakupi delnic Marlesa, ne da bi objavil prevzemno ponudbo, v drugi polovici leta 2008 pridobil več kot 75-odstotni lastniški delež Marlesa. Po nekaj mesecih je v lanskem letu Marles prodal svoj 23-odstotni delež v Marles hišah podjetjem, ki naj bi bila povezana s Poljanškom. Po novem je Marles le še 19-odstotni lastnik Marles hiš. Poljanšek nam je takrat pojasnil, da se je Marles za prodajo 23-odstotnega lastniškega deleža Marles hiš odločil, ker je prejel dobre ponudbe.
 
Od konsolidiranih prihodkov od prodaje je skupina Marles v letu 2008 ustvarila 22 milijonov evrov prihodkov. Od teh so skoraj vse ustvarile Marles hiše. Ker je Marles od lanskega leta le še 19-odstotni lastnik Marles hiše, mu konsolidacije bilanc za lansko poslovno leto ne bo treba izdelati. 

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.